Рецепт супу харчо

Готуємо справжній грузинський суп з рисом і зеленню харчо. Покрокове опис кожного етапу приготування з фото. Кращі традиції світової кухні у вас вдома. Готуємо супи за домашніми рецептами майстрів. Просто і смачно! Секрети й тонкощі приготування!

Після відвідин Грузії у вас залишилися приємні спогади? Або ви тільки збираєтеся відвідати цю країну? У будь-якому разі вам варто приготувати справжній і традиційний суп харчо по класичному рецепту! Просто й чарівно смачно!

А ви знали, що слово «харчо» перекладається як «яловичий суп»? А в давні часи замість рису при приготуванні цього супу використовували перловку або ячмінь, так як рису тоді не було в Грузії. Деякі стверджують, що секрет довголіття криється саме в цьому суп харчо!

Інгредієнти

  • Бульйон м’ясний 2 л
  • Рис 100 г
  • Яловичина варена 500 г
  • Масло вершкове 20 г
  • Часник 6 зубчик
  • Петрушка за смаком
  • Кріп за смаком
  • Цибуля ріпчаста-70 г
  • Селера 15 г
  • Хмелі-сунелі ½ ч. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Зіра ¼ ч. л.
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 297 ккал
  • Білки: 9 г
  • Жири: 19.3 г
  • Вуглеводи: 26.1 г

Кроки

40 хв.

  • В сковороду з розігрітим вершковим маслом обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості.

  • Потім додаємо нашатковану стебло селери і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.

  • Тепер додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.

  • Такдалі вливаємо яловичий бульйон і доводимо до кипіння.

  • Коли суп закипить, додаємо нарізану кубиками варену яловичину, рис і спеції. Варимо 20-25 хвилин.

  • Після цього додаємо в суп дрібно нарізаний часник і знімаємо каструлю з вогню.

  • Готову страву прикрашаємо зеленню.

Порада: для більш виразного смаку радимо додати в суп розмелені волоські горіхи, як в цьому рецепті.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!

Також підписуйтесь на наші соціальні мережі, тим ще більше смачного!