Після відвідин Грузії у вас залишилися приємні спогади? Або ви тільки збираєтеся відвідати цю країну? У будь-якому разі вам варто приготувати справжній і традиційний суп харчо по класичному рецепту! Просто й чарівно смачно!
А ви знали, що слово «харчо» перекладається як «яловичий суп»? А в давні часи замість рису при приготуванні цього супу використовували перловку або ячмінь, так як рису тоді не було в Грузії. Деякі стверджують, що секрет довголіття криється саме в цьому суп харчо!
Інгредієнти
- Бульйон м’ясний 2 л
- Рис 100 г
- Яловичина варена 500 г
- Масло вершкове 20 г
- Часник 6 зубчик
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Цибуля ріпчаста-70 г
- Селера 15 г
- Хмелі-сунелі ½ ч. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Зіра ¼ ч. л.
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 297 ккал
- Білки: 9 г
- Жири: 19.3 г
- Вуглеводи: 26.1 г
Кроки
40 хв.
-
В сковороду з розігрітим вершковим маслом обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості.
-
Потім додаємо нашатковану стебло селери і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.
-
Тепер додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.
-
Такдалі вливаємо яловичий бульйон і доводимо до кипіння.
-
Коли суп закипить, додаємо нарізану кубиками варену яловичину, рис і спеції. Варимо 20-25 хвилин.
-
Після цього додаємо в суп дрібно нарізаний часник і знімаємо каструлю з вогню.
-
Готову страву прикрашаємо зеленню.
Порада: для більш виразного смаку радимо додати в суп розмелені волоські горіхи, як в цьому рецепті.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!
Також підписуйтесь на наші соціальні мережі, тим ще більше смачного!