Гострий суп з квасолею — улюблене блюдо мексиканської кухні. За своїм характером воно належить до категорії супів, так і до других страв. Але будьте обережні, через перцю чилі гострі відчуття вам гарантовані!
Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, страва готується досить просто і швидко. Поїхали!
Інгредієнти
- Яловичина 700 г
- Масло рослинне 100 г
- Квасоля консервована 400 г
- Часник за смаком
- Петрушка за смаком
- Цибуля ріпчаста 200 г
- Перець болгарський 350 г
- Помідори 500 г
- Спеції за смаком
- Перець чилі 1-2 шт.
- Аджика 150 г
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 89 ккал
- Білки: 1.9 г
- Жири: 4.8 г
- Вуглеводи: 9.7 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Яловичину нарізаємо на кубики розміром до 1 див. Традиційний рецепт передбачаємо використання тільки яловичини, однак, також підійде і свинина або їх поєднання. В деяких варіантах використовують фарш.
-
Цибулю необхідно дуже дрібно покришити. Розмір шматочки цибулі близько 5 на 5 мм.
-
Солодкий перець також нарізаємо крихтою невеликого розміру.
-
Перед тим, як нарізати помідори, необхідно видалити шкірку. Для цього опускаємо їх у киплячу воду приблизно на 10 секунд. Після цього видаляємо шкірку і вирізаємо попку. Нарізаємо кубиками.
-
Дрібно рубаємо часник, попередньо роздавивши його площину частиною ножа.
-
Гострий перець чилі і петрушку також необхідно дрібно порубати.
-
Для приготування краще всього використовувати казан, але підійде і глибока сковорода. Наливаємо в ємність рослинне масло, додаємо цибулю, який потрібно смажити до прозорості. Потім додаємо м’ясо, включаємо сильний вогонь і смажимо майже до повного видалення рідини.
-
Потім додаємо до м’яса солодкий перець, який обсмажуємо до м’якості. Потім кладемо помідори й тушкуємо ще 10-15 хвилин.
-
Тепер вливаємо гарячу воду і все перемішуємо. Кладемо перець чилі, спеції, сіль і цукор, тушкуємо приблизно 15-20 хвилин.
-
Після цього додаємо аджику, краще якщо вона буде домашньою, часник і консервовану квасоля, тушкуємо ще хвилин 10-15. Найкраще підходить червона квасоля.
-
Вітаємо, ваш дивовижний суп готовий! В самому кінці не забудьте додати в блюдо зелень! Подавати з коржиками з пшениці або кукурудзи.
Порада: краще всього використовувати свіжу квасолю, так як білка в ній в 3 рази більше, ніж у консервованою. Не зберігайте продукт більше 6 місяців з дати покупки. Квасоля містить стільки поживних і корисних речовин, що вживати її можна кожен день як дорослим, так і дітям!
Приємного апетиту і гарного настрою! Радуйте рідних і близьких!
Можливо вам сподобається інший рецепт супу, в якому є квасоля!
Свої пропозиції та побажання залишайте в коментарях!