Ніколи не готували суп з креветок? Спробуйте приготувати гострий суп з креветками з тайського рецептом і відчуйте себе справжнім шеф-кухарем! В рецепті використовуються незвичайні інгредієнти, але ви не лякайтеся, в спеціальних магазинах ви спокійно знайдете всі необхідні продукти.
Тайська кухня славиться гострими і смачними, а також корисними супами, скуштувавши які, ви точно не залишитеся байдужими до тайської кухні! Ну що ж, приступимо до створення нашого шедевру!
Інгредієнти
- Печериці свіжі 6 шт.
- Часник 2 зубчик
- Кінза 1 гілочка
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лемонграс 4 шт.
- Помідор черрі 10 шт.
- Креветки свіжі 150 г
- Лайм 1 шт
- Соус чилі 1 ч. л.
- Перець чилі 4 шт.
- Галангал (корінь) 1 шт.
- Лист лайма 4 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 58 ккал
- Білки: 3.7 г
- Жири: 0.4 г
- Вуглеводи: 10.6 г
Кроки
40 хв.
-
Для початку підготуємо лемонграс. Робимо невеликі надрізи, щоб вона дала сік, потім розрізаємо його на скибочки по 3 — 4 див.
-
Нарізаємо пятачками корінь галангала. Його також можна замінити імбиром.
-
Листя каффирского лайма розрізаємо на невеликі шматочки, щоб він дав сік.
-
Всі ці інгредієнти можна замінити на основу суп том ям, якщо вам не вдалося знайти інгредієнти
-
Приступимо до нарізки цибулини. Нам потрібна лише половина. Розрізаємо її на 8 шматочків.
-
Далі нам необхідно нарізати часник і помідори черрі. Часник нарізаємо невеликими пятачками. Помідори розрізаємо навпіл.
-
Приступимо до підготовки перцю чилі. Спочатку відрізаємо хвостики, потім розрізаємо вздовж перець. Не забуваємо очищати його від насіння.
-
Тепер підготуємо наш основний інгредієнт. Очищаємо креветки від панцира, добре очищаємо м’ясо від нутрощів. У нашому супі ми використовували звичайні креветки, але якщо у вас є можливість взяти тигрові, сміливо беріть. У цьому тайському супі за цим рецептом повинні використовуватися саме тигрові.
-
Тепер нарізаємо печериці. Їх необхідно розрізати на чотири часточки як вказано на малюнку.
-
Інгредієнти підготовлені, можна приступати безпосередньо до варінні супу. Насамперед ставимо каструлю на середній вогонь, наливаємо олію, викладаємо часник з цибулею і помідори черрі. Обсмажуємо протягом 2 — 3 хвилин.
-
Як тільки всі обжарилось, наливаємо 800 мл води, додаємо всі інгредієнти, крім креветок і грибів. Доводимо наш майбутній суп до кипіння!
-
Після закипання додаємо одну чайну ложку гострого чилі пасти. Висипаємо печериці і креветки. Не забуваємо посолити за смаком. Варимо ще 3 — 4 хвилини! У процесі варіння необхідно додати 3 — 4 тонких скибочки лайма.
-
Урааа… Суп готовий!Можна подавати на стіл! Ось така смакота у нас вийшла!
Порада: після приготування супу, є його потрібно в тому вигляді, який він є, тобто розігрівати повторно не можна. В такому випадку суп втратить свій аромат і смак!
Тепер можна порадувати сім’ю незвичайним блюдом. Приємного апетиту!
Не забуваємо ділитися враженнями і залишати пропозиції і побажання в коментарях!