Гострий суп з креветками

Не знаєте як оригінально приготувати креветки? Спробуйте зробити з них смачний і ароматний суп за цим рецептом! Дотримуйтесь покрокової інструкції з приготування супу з фото, і у вас обовязково вийде!

Ніколи не готували суп з креветок? Спробуйте приготувати гострий суп з креветками з тайського рецептом і відчуйте себе справжнім шеф-кухарем! В рецепті використовуються незвичайні інгредієнти, але ви не лякайтеся, в спеціальних магазинах ви спокійно знайдете всі необхідні продукти.

Тайська кухня славиться гострими і смачними, а також корисними супами, скуштувавши які, ви точно не залишитеся байдужими до тайської кухні! Ну що ж, приступимо до створення нашого шедевру!

Інгредієнти

  • Печериці свіжі 6 шт.
  • Часник 2 зубчик
  • Кінза 1 гілочка
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лемонграс 4 шт.
  • Помідор черрі 10 шт.
  • Креветки свіжі 150 г
  • Лайм 1 шт
  • Соус чилі 1 ч. л.
  • Перець чилі 4 шт.
  • Галангал (корінь) 1 шт.
  • Лист лайма 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 58 ккал
  • Білки: 3.7 г
  • Жири: 0.4 г
  • Вуглеводи: 10.6 г

Кроки

40 хв.

  • Для початку підготуємо лемонграс. Робимо невеликі надрізи, щоб вона дала сік, потім розрізаємо його на скибочки по 3 — 4 див.

  • Нарізаємо пятачками корінь галангала. Його також можна замінити імбиром.

  • Листя каффирского лайма розрізаємо на невеликі шматочки, щоб він дав сік.

  • Всі ці інгредієнти можна замінити на основу суп том ям, якщо вам не вдалося знайти інгредієнти

  • Приступимо до нарізки цибулини. Нам потрібна лише половина. Розрізаємо її на 8 шматочків.

  • Далі нам необхідно нарізати часник і помідори черрі. Часник нарізаємо невеликими пятачками. Помідори розрізаємо навпіл.

  • Приступимо до підготовки перцю чилі. Спочатку відрізаємо хвостики, потім розрізаємо вздовж перець. Не забуваємо очищати його від насіння.

  • Тепер підготуємо наш основний інгредієнт. Очищаємо креветки від панцира, добре очищаємо м’ясо від нутрощів. У нашому супі ми використовували звичайні креветки, але якщо у вас є можливість взяти тигрові, сміливо беріть. У цьому тайському супі за цим рецептом повинні використовуватися саме тигрові.

  • Тепер нарізаємо печериці. Їх необхідно розрізати на чотири часточки як вказано на малюнку.

  • Інгредієнти підготовлені, можна приступати безпосередньо до варінні супу. Насамперед ставимо каструлю на середній вогонь, наливаємо олію, викладаємо часник з цибулею і помідори черрі. Обсмажуємо протягом 2 — 3 хвилин.

  • Як тільки всі обжарилось, наливаємо 800 мл води, додаємо всі інгредієнти, крім креветок і грибів. Доводимо наш майбутній суп до кипіння!

  • Після закипання додаємо одну чайну ложку гострого чилі пасти. Висипаємо печериці і креветки. Не забуваємо посолити за смаком. Варимо ще 3 — 4 хвилини! У процесі варіння необхідно додати 3 — 4 тонких скибочки лайма.

  • Урааа… Суп готовий!Можна подавати на стіл! Ось така смакота у нас вийшла!

Порада: після приготування супу, є його потрібно в тому вигляді, який він є, тобто розігрівати повторно не можна. В такому випадку суп втратить свій аромат і смак!

Тепер можна порадувати сім’ю незвичайним блюдом. Приємного апетиту!

Не забуваємо ділитися враженнями і залишати пропозиції і побажання в коментарях!