Багатофункціональна помічниця на кухні — мультиварка — просто незамінна річ для зайнятих людей! Готувати в ньому можна майже все, що завгодно, починаючи від каш, закінчуючи пирогами і йогуртами. На цей раз ми приготуємо гороховий суп з яловичої тушонкою в мультиварці.
Так, це не класичний рецепт горохового супу з копченостями, а спрощений, з використанням вже готового м’яса. Зате готувати простіше і швидше! Спробуйте і ви приготувати суп з тушонкою та оцініть наш рецепт!
Інгредієнти
- тушонка Яловича 500 г
- Горох сушений 1 склянку
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Помідори 1 шт.
- Селера 2 стебло
- Кабачок 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль-2 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 47 ккал
- Білки: 2.3 г
- Жири: 1.3 г
- Вуглеводи: 6.8 г
Кроки
60 хв.
-
Горох необхідно замочити в холодній воді. Це можна зробити на ніч. Якщо у вас скороварка, то це не обов’язково, він і так добре розвариться.
-
Жир з тушонки перекладаємо в чашу мультиварки. Включаємо режим «Смаження». Цибулю, моркву і селеру подрібнюємо і закладаємо в чашу. Обсмажуємо овочі до золотистого відтінку.
-
Коли заправка приготувалася, перекладаємо тушонку з банки в мультиварку. Помідори нарізаємо кубиками і відправляємо туди ж. Шкірку з помідорів можна зняти, зануривши його на 1-2 хвилини в окріп.
-
Кабачок очищаємо і нарізаємо кубиками. Закладаємо в каструлю.
-
Потім додаємо промитий горох.
-
Картоплю чистимо і промиваємо. Нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в чашу мультиварки.
-
Далі закладаємо болгарський перець, нарізаний квадратиками.
-
Наливаємо чистої води до крайньої позначки.
-
Виставляємо режим «Суп» і час. Т. к. у мене скороварка, готування супу проходить під тиском, вистачить 15 хвилин. Якщо у вас мультиварка без цієї функції, вибирайте який час за замовчуванням, або ставте на 40-50 хвилин.
-
Через потрібний час відкриваємо кришку мультиварки і насолоджуємося ароматом горохового супчику.
-
При подачі суп прикрашаємо зеленою цибулею. Приємного апетиту!
Порада: якщо тушонку ви не заготовлює самостійно, то вам буде корисно знати, як вибрати якісну тушонку в магазині. Найголовніше, щоб тушковане м’ясо було вироблено за державним стандартам. Для тушкованої яловичини ГОСТ 5284-84, для тушкованої свинини ГОСТ 697-84.
Ось так все просто і смачно!
Сподобався рецепт? Став 5 зірок!