Гороховий суп з тушонкою в мультиварці

Рецепти горохових супів від класичних до спрощених! Дізнайтеся, як приготувати смачний і ароматний суп за мінімальний час! Покрокові опису з фото допоможуть вам розібрати з процесом приготування.

Багатофункціональна помічниця на кухні — мультиварка — просто незамінна річ для зайнятих людей! Готувати в ньому можна майже все, що завгодно, починаючи від каш, закінчуючи пирогами і йогуртами. На цей раз ми приготуємо гороховий суп з яловичої тушонкою в мультиварці.

Так, це не класичний рецепт горохового супу з копченостями, а спрощений, з використанням вже готового м’яса. Зате готувати простіше і швидше! Спробуйте і ви приготувати суп з тушонкою та оцініть наш рецепт!

Інгредієнти

  • тушонка Яловича 500 г
  • Горох сушений 1 склянку
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля зелена за смаком
  • Помідори 1 шт.
  • Селера 2 стебло
  • Кабачок 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль-2 ч. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 47 ккал
  • Білки: 2.3 г
  • Жири: 1.3 г
  • Вуглеводи: 6.8 г

Кроки

60 хв.

  • Горох необхідно замочити в холодній воді. Це можна зробити на ніч. Якщо у вас скороварка, то це не обов’язково, він і так добре розвариться.

  • Жир з тушонки перекладаємо в чашу мультиварки. Включаємо режим «Смаження». Цибулю, моркву і селеру подрібнюємо і закладаємо в чашу. Обсмажуємо овочі до золотистого відтінку.

  • Коли заправка приготувалася, перекладаємо тушонку з банки в мультиварку. Помідори нарізаємо кубиками і відправляємо туди ж. Шкірку з помідорів можна зняти, зануривши його на 1-2 хвилини в окріп.

  • Кабачок очищаємо і нарізаємо кубиками. Закладаємо в каструлю.

  • Потім додаємо промитий горох.

  • Картоплю чистимо і промиваємо. Нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в чашу мультиварки.

  • Далі закладаємо болгарський перець, нарізаний квадратиками.

  • Наливаємо чистої води до крайньої позначки.

  • Виставляємо режим «Суп» і час. Т. к. у мене скороварка, готування супу проходить під тиском, вистачить 15 хвилин. Якщо у вас мультиварка без цієї функції, вибирайте який час за замовчуванням, або ставте на 40-50 хвилин.

  • Через потрібний час відкриваємо кришку мультиварки і насолоджуємося ароматом горохового супчику.

  • При подачі суп прикрашаємо зеленою цибулею. Приємного апетиту!

Порада: якщо тушонку ви не заготовлює самостійно, то вам буде корисно знати, як вибрати якісну тушонку в магазині. Найголовніше, щоб тушковане м’ясо було вироблено за державним стандартам. Для тушкованої яловичини ГОСТ 5284-84, для тушкованої свинини ГОСТ 697-84.

Ось так все просто і смачно!

Сподобався рецепт? Став 5 зірок!