Французька рибний суп Буйабес у давні часи вважався звичайної рибальською юшкою. Рибалки щодня продавали свій улов, а з морепродуктів готували собі саму просту їжу — суп.
В хід йшов будь-морський «звір», тому на тарілці рибалок виявлялися одночасно і судак, і форель, і дореветки, і черепашки. З плином часу все перевернулося з ніг на голову, і сьогодні суп з різних видів морських мешканців подають в мішленівських ресторанах. Ціни теж не маленькі, доходять до 200$ за порцію!
Інгредієнти
- Вино біле сухе 30 мл
- Вода 250 мл
- Масло рослинне 30 мл
- Часник ½ зубчик
- Цибуля ріпчаста 45 г
- Помідори 110 г
- Форель 100 г
- Судак свіжий 70 г
- Креветки Тигрові 6 шт
- Мідії 6 шт
- Базилік свіжий, за смаком
- Томатна паста 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 240 ккал
- Білки: 10.5 г
- Жири: 11.5 г
- Вуглеводи: 21.4 г
Кроки
30 хв.
-
Для французького супу головна складова — це риба і чим більше видів риб присутній в бульйоні, тим смачніше виходить «Буйабес». Рибу та помідори нарізати кубиками. Цибулю подрібнити.
-
Товстостінну каструлю розігріти на плиті, додати рослинного масла і нарізану цибулю. Злегка обсмажити. Потім додати помідори.Тушкувати 2-3 хвилини, помішуючи.
-
Далі до маси відправити чайну ложку томатної пасти і цукор.
-
Через 1-2 хвилини покласти в каструлю всі морепродукти. Обсмажити, періодично помішуючи 1-2 хвилини, до тих пір, поки черепашки мідії не відкриються.
-
Потім суміш залити водою. Варити 5-10 хвилин до готовності морепродуктів.
-
За кілька хвилин до готовності влити в каструлю білого вина і додати рубаний часник з зеленню. Посолити і поперчити за смаком.
-
В тарілку викладіть по колу спочатку черепашки з мідіями, а далі заповніть тарілку супом. Прикрасити можна січеною зеленню або натертим сиром.
Порада: якщо ви готуєте цей суп з цілої риби, то краще всього буде відокремити філе від кісток і хребта. Зварити з голови і кісток риби бульйон, а філе додати в кінці приготування, щоб воно не переварилось. Також можна рибне філе обсмажити і подати до супу окремо.
Французька «Буйабес» (рибний суп) готовий! Можна насолоджуватися.
Їжте морепродукти частіше! Адже вони так корисні.
Натхнення вам і удачі!
Спробуйте приготувати цей суп з броколі, вам може сподобається!