Залишилося тісто від пельменів!!! Що можна з нього зробити

Дізнайтеся, що можна смачненького зробити з пельменного тесту. Цілих 5 варіантів страв – кожен знайде щось для себе. Покрокові рецепти з описом.

що Залишився від пельменів тісто можна просто заморозити до наступного разу або приготувати з нього інше блюдо.

ТОП-5 простих рецептів

У цій добірці представлені рецепти страв, які можна зробити з тіста для пельменів.

Курячий бульйон з локшиною

Саме простої, що можна зробити з пельменного тесту — це курячий суп-локшину.

✍ Інгредієнти на 2-х літрову каструлю:

  • м’ясо курки (половинка тушки);
  • одна морквина;
  • одна невелика цибулина;
  • тісто, що залишилося від пельменів для локшини;
  • зелень (кріп, петрушка по парі гілочок);
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. М’ясо курки слід вимити, очистити від шкірки і розділити на шматочки.
  2. Овочі миємо й чистимо, зелень миємо й дрібно рубаємо.
  3. Готуємо бульйон. М’ясо скласти в каструльку разом з морквою і цибулею (цибулину не різати), залити водою і поставити на вогонь. При початковій стадії закипання зняти піну шумівкою або ложкою. Коли бульйон закипить, вогонь зробити мінімальним і посолити бульйон. Варимо до готовності м’яса (30-40 хвилин).
  4. Після того, як бульйон буде готовий, вийняти з нього овочі і м’ясо. М’ясо відокремити від кісток.
  5. тісто, що Залишилося від пельменів розкачуємо і нарізаємо тоненько у вигляді локшини.
  6. Готову локшину кидаємо в киплячий бульйон. Варимо ще кілька хвилин. Наприкінці варіння кидаємо в бульйон м’ясо курки, зелень і даємо закипіти. Чудовий бульйон з локшиною готовий!

Рецепт супу-локшини з грибами ви можете подивитися на цій сторінці.

Якщо у вас залишилося тісто від пельменів не тільки у вигляді цілого куска тіста, а й у вигляді обрізків — не викидайте їх. Їх відразу можна дрібно порізати на локшину і підсушити на сковорідці, присипавши їх борошном. Підсушену локшину складіть в паперову коробку і використовуйте протягом тижня. Зберігати при кімнатній температурі.

А залишився цільний шматок тіста необхідно покласти в поліетиленовий пакет, що б воно не засохло. Зберігати тісто в холодильнику можна до двох днів, а якщо ви не плануєте швидко його витрачати, покладіть його в морозильну камеру. Там воно може пролежати до одного місяця. Коли буде необхідність, вийміть тісто і розморозьте його при кімнатній температурі.

Картопляний суп з галушками

Крім класичного рецепту супу з галушками, пропонуємо вам подивитися ще цей, молочний суп.

✍ Інгредієнти на 2-х літрову каструлю:

  • три-чотири середніх картоплини;
  • одна невелика морквина;
  • одна невелика цибулини;
  • половинка солодкого перцю (бажано жовтого або червоного кольору);
  • лавровий листочок, три-чотири горошини чорного перцю;
  • тісто, залишився від пельменів для галушок;
  • зелень (кріп, петрушка) — невеликий пучок;
  • сіль, мелений перець на смак;
  • рослинна олія для обсмажування овочів — 2-3 столових ложки .

Приготування:

  1. Всі овочі помити і почистити а зелень дрібно порубати.
  2. Картоплю порізати дрібними кубиками, моркву і перець солодкий тонкими смужками, цибулю кубиками.
  3. припустити На сковороді овочі: цибулю, моркву і перець до красивого рум’яного кольору.
  4. Картоплю скласти в каструльку разом з пасерованими овочами, залити окропом і поставити варити на повільному вогні.
  5. З залишився від пельменів тіста сформувати галушки ( невеликі кульки з тіста діаметром 1-1,5 см) і кинути їх в суп, коли картопля буде майже готовий. Варити до спливання галушок.
  6. Суп посолити, поперчити, додати спеції і зелень. Довести до кипіння і відставити з вогню.

Такий суп можна готувати і на будь-якому м’ясному бульйоні з додаванням шматочків м’яса. Також в зажарку в суп можна додати одну столову ложку томатної пасти або тертий свіжий помідор. Перед таким супом встояти буде неможливо навіть найзапеклішому гурману.

Коржі «Вертути»

✍ Інгредієнти:

  • залишки тіста;
  • масло — 2 чайних ложки на одну вертуту;
  • рослинна олія для смаження;

Приготування:

  1. Розкачати тісто у вигляді кола тонким шаром.
  2. Розм’якшене вершкове масло нанести на корж тонким шаром.
  3. Корж скрутити в трубочку, а потім цю трубочку скрутити в колечко і край колечка загорнути в середину, тобто закріпити краєчок в середині. Це робиться, що б корж не розкрутилася на сковороді.
  4. Отриману «равлика» з тіста розкачати знову тонким шаром. Коржик повинен мати діаметр приблизно 15 див.
  5. Смажити млинець на сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки.

Вертути — це страва молдавської народної кухні. Такі коржі їдять там замість хліба, вони прекрасні до солодкого чаю або кави. Масло — це найпростіша начинка. Їх можна робити з бринзою, сиром, зеленню, тертої гарбузом. Тільки після такої начинки, згорнуті вертути не розгортають, а вкладаю у форму, змащену маслом і відправляють в духовку.

Відео — рецепт коржів-вертут із залишків пельменного тесту

Смажені «Бантики»

Несподівано, але з пельменного тесту можна також приготувати солодкі ласощі, яка особливо сподобається дітям!

✍ Інгредієнти:

  • тісто, залишився від пельменів;
  • стакан рослинного масла для фритюру;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. Тісто розкачати завтовшки 0,5 см і порізати смужками шириною 2-3 см і довжиною 4-5 см, скрутити з тіста «бантики», загорнувши його по середині смужки.
  2. В невелику каструльку вилити олію і нагріти його до закипання. Можна використовувати фритюрницю.
  3. Обсмажити бантики до красивого рум’яного кольору.
  4. Готові бантики вийняти шумівкою на паперову серветку, дати стекти жиру. Скласти бантики в тарілку і посипати цукровою пудрою.

Плачинты (плацынды)

✍ Інгредієнти:

  • тісто, що залишилося від пельменів;
  • кількість начинки повинно бути пропорційно залишився тесту. На один корж йде: 1 — 2 столові ложки начинки;
  • перша начинка: шматочок гарбуза (200 гр);
  • друга начинка: сир — 100 грам зелень — 1 невеликий пучок, сіль;
  • третя начинка: картопля сирої — 2 шт.

Приготування:

  1. Готуємо начинки:
  • Перша начинка. Гарбуз очищаємо від шкірки тремо на крупну тертку.
  • Друга начинка. Сиру картоплю миємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці перед укладанням на коржі. Солимо, перчимо тільки на коржику, що картопля не встиг дати сік.
  • Третя начинка: зелень миємо, подрібнюємо і змішуємо з сиром. Сирну масу солимо.
  1. З тіста розкачати тонкий коржик .
  2. На середину коржика покладіть пару столових ложок начинки, злегка розрівняйте її.
  3. Краю коржі розрізати промінчиками 3-4 см шириною і глибиною 3-4 див. У вас повинно вийде «сонечко». Скласти краї так, щоб краї заходили один на одного .
  4. Присипати корж борошном і ще раз злегка розкачати .
  5. Випікати такий корж на сухій розжареній сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки.

Начинка для плачинт може бути різноманітною. Це не тільки тертий сиру картоплю, тертий гарбуз, і сир, але і бринза, терте яблуко, присипаний пудрою, смажена капуста і т. д. Плачинты також можна випікати в духовці.

Відео — рецепт плацинд по-молдавськи з тіста для пельменів