В сезон кабачків пропонуємо вам рецепт дуже смачного першого страви. Вершковий суп-пюре сподобається і дорослим, і дітям. Ніжний, легкий і корисний! Звичайно, суп з вершками можна приготувати не тільки овочевий, але і курячий, наприклад, як в цьому рецепті.
Інгредієнти
- Бульйон курячий 500 мл
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Кабачок 1 шт.
- Сухарики з білого хліба за смаком
- Вершки 10% – 200 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 115 ккал
- Білки: 2.3 г
- Жири: 6.9 г
- Вуглеводи: 10.9 г
Кроки
25 хв.
-
Кабачок для цього супу беріть великий. Попереднє очищаємо його від шкірки.
-
Потім нарізаємо на кубики. Чим дрібніше будуть шматочки, тим швидше буде приготування.
-
Цибулю дрібно ріжемо.
-
Часник спочатку раздавливаем ножем, а потім рубаємо.
-
Морква також поріжемо кубиками, але можна і натерти на тертці.
-
Картоплю ділимо на бруски невеликого розміру.
-
В каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло і опускаємо в нього цибулю з часником. Пасеруємо до золотистого кольору.
-
Далі відправляємо в каструлю інші овочі і додаємо 1,5 склянки бульйону. Замість курячого бульйону підійде також овочевий або звичайна вода. Тушкуємо суміш на повільному вогні при закритій кришці 15-20 хвилин, до м’якості картоплі.
-
Варені овочі перебиваємо блендером. Додаємо сіль і спеції за смаком і вливаємо підігріті вершки. Перемішуємо до однорідної консистенції.
-
Щоб відрегулювати густоту супу, додайте в нього ще бульйону. У завершенні крем-суп необхідно нагріти до закипання.Суп-пюре з кабачка з вершковим смаком готовий!
-
Прикрасити страву можна сухариками, смаженими кружечками з кабачка і зеленню.
Порада: при відсутності блендера, перетріть овочі через дрібне сито і пам’ятайте товкачиком, вийде також ніжно і апетитно!
Приємного апетиту!
Нехай всі кулінарні задумки вдаються!
Приєднуйтесь до наших смачним групах в соцмережах і отримуйте кращі з простих рецептів першими!