Татарський суп з домашньою локшиною токмач є аналогом звичного нам курячого супу з яєчною локшиною, відрізняється він подачею і деякими інгредієнтами. Безперечно смачне і корисне блюдо! Всім раджу спробувати.
Інгредієнти
- Вода 4 л
- Курка 1 шт.
- Локшина домашня 150 г
- Картоплю ½ кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 51 ккал
- Білки: 2.4 г
- Жири: 1.2 г
- Вуглеводи: 7.3 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Курячу тушку промити і покласти в каструлю. Залити 4-ма літрами свіжої води і поставити на вогонь.
-
Щоб бульйон вийшов прозорим, необхідно вчасно зняти піну з поверхні.
-
Потім в суп додаємо цілком цибулину і солимо. Варимо бульйон до готовності курки на слабкому вогні. Орієнтовно 40 хвилин.
-
Коли курка зварилася, перекладаємо її на деко. Ставимо в духовку при 220 градусах на 15-20 хвилин, щоб підсушився.
-
Картоплю тим часом нарізаємо великими шматочками і відварюємо в отриманому бульйоні до готовності, близько 15-20 хвилин.
-
Після чого видаляємо з супу цибулю, а картоплю перекладаємо шумівкою на окреме блюдо. У бульйон насипаємо домашню локшину і відразу перемішуємо, щоб не прилипла. Варимо локшину 2-4 хвилини. Додаємо спеції відсутні і знімаємо каструлю з плити.
-
Картопля злегка поливаємо жирком з бульйону.
-
Курку виймаємо з духовки і розбираємо на порційні частини. Викладаємо на блюдо до картоплі.
-
Татарський суп готовий. Подача дуже незвичайна і апетитна! Шалено смачно!
Порада: якщо ви маєте намір варити бульйон з запасом, щоб вистачило на кілька днів, радимо локшину відварити порційно. Перелийте з основної каструлі бульйон в кухлик і зваріть в ньому локшину на 1 раз. Так локшина не розмокне і смак супу залишиться колишнім навіть на 3 день.
Якщо сподобався рецепт, поділіться ними зі своїми друзями і близькими!
Відмінного апетиту і гарного настрою!
Нехай усі ваші кулінарні ідеї вдаються!
можливо, Вам також сподобається суп лагман з тянутой локшиною, перейдіть за цим посиланням і дізнайтеся рецепт!