Японський суп з тофу дуже полюбився людям по всьому світу за свої корисні якості і швидкість у приготуванні. Назва супчика на японському вимовляється, як «місосіру», але всі знають його, як місо-суп.
Головний компонент — місо — паста з сої, рису або пшениці, отримана шляхом ферментації. Паста буває різних кольорів, від зеленого до темно-коричневої. Колір залежить від вихідної сировини.
Другий компонент супу — тофу. Це соєвий сир, багатий білком і практично не має смаку. Завдяки своїй нейтральності, сир широко застосовується в кулінарії.
Ще однією складовою є водорості. Зазвичай додають норі або вакаме.
Рецепт місосіру придумали ще 750 років тому. Тоді його їли в своїх походах самураї. Зараз широко поширені напівфабрикати, які досить заварити окропом і готово. Часи минають, а традиції залишаються.
Інгредієнти
- Місо-паста-2 ч. л.
- Вода 300 мл
- Водорості вакаме 7 г
- Сир Тофу 80 г
- На 100 грам
- Калорії: 77 ккал
- Білки: 5.7 г
- Жири: 2.5 г
- Вуглеводи: 8.2 г
Кроки
5 хв.
-
Готувати суп з тофу дуже просто, а головне — швидко! У кухлик закидаємо трохи сушених водоростей вакаме. Не кладіть занадто багато, при заварюванні водорості сильно збільшуються у розмірі. Наливаємо 300 мл води і ставимо кухлик на вогонь. Доводимо до кипіння і вимикаємо плиту.
-
Наступним кроком додаємо пасту місо до водоростей.
-
Розмішуємо дуже ретельно, щоб паста повністю розчинилася у воді.
-
Тофу ріжемо дрібними кубиками.
-
Додаємо сир окремо в кожну тарілку. Потім заливаємо бульйоном з водоростями.
-
Не минуло й 5 хвилин, як японський супчик готовий. Їжте на здоров’я!
Порада: пасту найкраще зберігати в морозилці, оскільки у неї короткий термін придатності після розкриття упаковки, всього три доби.
до Речі, з приводу здоров’я. Японські дослідники виявили, що вживання місо-супу знижує ризик розвитку ракових захворювань грудей.
Подивитеся ще цей рецепт, він вас теж може зацікавити.
Як вам швидкий японський супчик? Напишіть свій відгук.
Готуйте з любов’ю і радійте життю!
А ще у нас є групи в Однокласниках, Вконтакті та Instagram. Підписуйтесь та дізнавайтеся все найцікавіше першими.