Суп з жирної свинини дуже поживний та калорійний, їм легко насититься навіть без другого блюда. Я частенько готую його в зимовий час, з’їдається на «ура»! Рецепт простий і легко запам’ятовується, варто лише уважно переглянути його до кінця і можна приступати до готування.
Інгредієнти
- Вода-3 л
- Рис 2 ст. л.
- Свинячі ребра 250-300 г
- Часник 2 зубчик
- Картоплю 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори-1-2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 206 ккал
- Білки: 7.5 г
- Жири: 5.7 г
- Вуглеводи: 31.4 г
Кроки
60 хв.
-
Свиняче рагу або ребра розділити на порційні частини, промити і покласти в каструлю. Залити чистою водою і відправити варитися. Це буде наш бульйон. Під час закипання, слід зняти з поверхні пінку, щоб суп вийшов прозорим і чистим. Варити м’ясо потрібно 40-50 хвилин після закипання.
-
В цей час готуємо овочеву заправу. Цибулю дрібно поріжемо. Можна зробити це з допомогою блендера.
-
Моркву натерти на крупній тертці.
-
Томати порізати на маленькі кубики або перетворити в пюре блендером. Шкірку можна не знімати, все залежить від вашого бажання.
-
Рослинна олія розігрійте в сковороді. Додайте цибулю і моркву. Обсмажуйте до тих пір, поки цибуля не стане наполовину прозорим.
-
Далі додаємо подрібнені помідори. Тушкуємо до випаровування рідини. В зажарку можна додати спеції, так вони краще розкриють свій смак і аромат.
-
Картоплю ріжемо стандартно, на середні шматочки.
-
В готовий бульйон кладемо картоплю, рис і засмажку одночасно. Варимо ще 10 хвилин при слабкому кипінні.
-
За 5 хвилин до готовності, для додання страві кращого смаку, додаємо лавровий лист, перець, сіль і рубаний часник.
-
Знявши каструлю з плити, не спишіть розкладати суп по тарілках, а краще закрийте кришкою, укутайте рушником і дайте настоятися 10-15 хвилин. Який приголомшливий аромат!
Щоб уникнути утворення піни на поверхні бульйону після закладання картоплі, рекомендуємо порізані бульби промити в холодній воді і замочити на 10-15 хвилин.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Вам може сподобається схожий рецепт супу з баранини, ви тільки погляньте!
До зустрічі у нових рецептах! Готуйте смачно, подавайте красиво!