Суп з манними галушками

Суп з манними галушками – покроковий рецепт традиційного австрійського страви. Готуємо домашній суп на курячому бульйоні з галушками на основі манки. Тільки перевірені рецепти.

Суп з манними галушками — страва, яка набула поширення у всіх європейських країнах. Сьогодні ми будемо готувати суп за традиційним рецептом австрійської кухні, гаряче улюбленого в нашій країні. Смачно, просто і швидко!

Приготування такого супу принесе вам лише задоволення. Спробуємо?

Інгредієнти

  • Манна крупа 50 г
  • Курячі крильця 500-600 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Селера (корінь) ¼ Шт
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля зелена 10 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 241 ккал
  • Білки: 7.5 г
  • Жири: 13.5 г
  • Вуглеводи: 21 г

Кроки

60 хв.

  • Для початку необхідно приготувати бульйон. Для цього заливаємо крильця холодною водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить потрібно зняти піну або поміняти воду для бульйону. Варимо 20 хвилин. Ми вже багато разів розповідали про підготовку бульйон, наприклад, в цьому рецепті.

  • Цибулю і моркву дрібно нарізаємо. Моркву можна і потерти на тертці, як вам більше подобається. Потім трьом корінь селери. Додаємо овочі в бульйон, солимо і перчимо, кладемо лавровий лист. Поки все буде варитися, приготуємо галушки.

  • В першу чергу необхідно збити вершкове масло за допомогою міксера. Бажано взяти досить глибоку ємність. Потім розбиваємо одне яйце і знову збиваємо.

  • Тепер додаємо сіль і манну крупу. При купівлі крупи звертайте увагу на її зовнішній вигляд. Він повинен бути однорідним, без грудок зі злегка жовтуватим відтінком. В іншому випадку ви маєте справу з уже відволожилася крупою.

  • Збиту масу потрібно трохи прим’яти і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Робиться це для того, щоб суміш встигла трохи схопитися і не розвалювалася на частини в киплячій воді.

  • Тепер сформуємо галушки. Так як вони повинні мати особливу довгасту форму, то зручно це робити двома ложками, змоченими звичайною водою. Набираємо однією ложкою масу і як би перекладаємо її з ложки в ложку. Якщо ви ніколи не проводили такої операції, то обов’язково подивіться відео.

  • Тепер викладаємо галушки в злегка підсолену киплячу воду. Вода не повинна сильно кипіти, інакше галушки втратять свою форму або розваляться. Крім того, не варто робити галушки занадто великими, так як при варінні вони збільшаться в обсязі як мінімум в 2 рази.

  • Після того, як вода закипить, накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо на 10 хвилин.

  • Наливаємо у тарілку курячий бульйон, який ми підготували на початковому етапі. Потім викладаємо в тарілку галушки, зазвичай 2 штуки на порцію. Обов’язково додайте зверху дрібно нарізаний зелений лук, це данина австрійським традицій. Зазвичай сама курка не кладеться в готовий суп, однак, це цілком можна робити.

Порада: якщо у вас не виходить сформувати галушки запропонованим нами способом, то на допомогу прийде кондитерський мішок. Наповнюємо його приготованою масою, приблизно на 70 відсотків, закручуємо вільний кінець і видавлюємо відразу в киплячу воду, відокремлюємо шматочки один від одного ножем.

Ароматний суп по австрійському рецептом з манними галушками готовий!

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!

Вам сподобався рецепт? Напишіть в коментарях!