Суп з ароматними фрикадельками на смачному курячому бульйоні — страва, яку моя сім’я готує разом. Діти допомагають формувати м’ясні кульки, а тато і мама почергового готують суп. Ми приємно проводимо час і насолоджуємося супчиком!
Таке перше блюдо наповнить вас енергією, а день — хорошим настроєм. Ніжний та насичений смак змушує забути про всі проблеми. А наш покроковий рецепт допоможе вам у цій справі! Також не проходьте мимо такого рецепту!
Інгредієнти
- Бульйон курячий 1.5 л
- Курячий фарш 500 г
- Масло оливкова 3 ст. л.
- Локшина яєчна 200 г
- Часник 3 зубчик
- Петрушка 20 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Селера 3 стебло
- Яйце куряче 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Цибульний порошок 1 ч. л.
- Хлібні крихти 50 г
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 278 ккал
- Білки: 10.6 г
- Жири: 13.8 г
- Вуглеводи: 27.8 г
Кроки
50 хв.
-
Спочатку приготуємо основу для фрикадельок. Для цього в мисці змішуємо курячий фарш, яйце, цибульний і часниковий порошок, дрібно нарізану петрушку, сіль і чорний перець, а також хлібні крихти. Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися якийсь час.
-
Потім розігріваємо в каструлі оливкову олію і викладаємо нарізані кубиками моркву, селеру і цибулю. Обсмажуємо протягом 5 хвилин. Далі додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще 3 хвилини.
-
Тепер вливаємо в каструлю курячий бульйон, все перемішуємо, додаємо лавровий лист. Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 5 хвилин.
-
Далі необхідно сформувати кульки з курячого фаршу розміром з волоський горіх. Опускаємо фрикадельки в киплячий бульйон, накриваємо кришкою і варимо 5 хвилин.
-
Після цього додаємо в суп яєчну локшину або макарони, накриваємо кришкою і варимо ще 15 хвилин.
-
Залишилося тільки додати сіль і перець за смаком. Страва готова!
Порада: не варто робити фрикадельки занадто великими, але і маленькими теж, мінімальний їх розмір з вишню. Замість того, щоб опускати м’ясні кульки в суп, можна обсмажити в маслі і подавати в якості добавки. Щоб фрикадельки не розвалювалися при варінні, рекомендуємо пропустити фарш двічі через м’ясорубку.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!
А яке перше страву ви готові їсти кожен день?
Пишіть у коментарях про свої результати! Діліться успіхами!