Суп-пюре з цибулі-порею

Готуємо ? крем-суп з картоплі і порею в домашніх умовах. Простіше рецепту ви не знайдете. Продукти доступні кожному, а смак, як у ресторанного страви. Приготуйте разом з нами.

Суп-пюре з цибулі-порею готується дуже просто. Для приготування нам знадобиться світла, ніжна частина стебла. Щоб перше блюдо вийшло ситним, будемо готувати його з додаванням картоплі. Поєднувати порей ще можна з нутом. Як? — Читайте в цьому рецепті від відомого шеф-кухаря.

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Масло вершкове 50 г
  • Масло оливкове за смаком
  • Часник 1 зубчик
  • Кріп за смаком
  • Картопля 190 г
  • Цибуля порей 400 г
  • Морква 1 шт.
  • Сухарики з білого хліба за смаком
  • Вершки 15% 100 мл
  • Куркума ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 370 ккал
  • Білки: 6.3 г
  • Жири: 26.5 г
  • Вуглеводи: 29.3 г

Кроки

35 хв.

  • Порей ріжемо вузькими кільцями і перекладаємо в каструлю з товстим дном. Тушкуємо на олії близько 15 хвилин.

  • Потім додаємо шматок вершкового масла і рубаний часник.

  • Картоплю ріжемо брусочками, додаємо до цибулі.

  • Щоб морква зварилася швидше, нарізаємо її дрібно, як на фото.

  • Додаємо літр гарячої води, сіль, улюблені спеції. Для кольору і користі рекомендую куркуму. Готуємо під кришкою 10-15 хвилин.

  • Потім збиваємо масу блендером. Якщо у вас занурювальний, можна прямо у каструлі. Вливаємо вершки. Чим вони жирніше, тим менше їх потрібно за обсягом. Перемішуємо і кип’ятимо 1-2 хвилини.

  • Ось і весь рецепт. З стравами кремової консистенції поєднуються грінки з білого хліба і свіжа зелень.

На вашій кухні відсутня блендер? Не біда. Варені овочі, завдяки м’якій текстурі, легко перетираються через сито.

Ще більше рецептів дивіться у розділі «Крем-супи».

Приєднуйтесь до нашого дружнього співтовариства і поповнюйте меню новими простими рецептами.