Суп-пюре з цибулі-порею готується дуже просто. Для приготування нам знадобиться світла, ніжна частина стебла. Щоб перше блюдо вийшло ситним, будемо готувати його з додаванням картоплі. Поєднувати порей ще можна з нутом. Як? — Читайте в цьому рецепті від відомого шеф-кухаря.
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Масло вершкове 50 г
- Масло оливкове за смаком
- Часник 1 зубчик
- Кріп за смаком
- Картопля 190 г
- Цибуля порей 400 г
- Морква 1 шт.
- Сухарики з білого хліба за смаком
- Вершки 15% 100 мл
- Куркума ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 370 ккал
- Білки: 6.3 г
- Жири: 26.5 г
- Вуглеводи: 29.3 г
Кроки
35 хв.
-
Порей ріжемо вузькими кільцями і перекладаємо в каструлю з товстим дном. Тушкуємо на олії близько 15 хвилин.
-
Потім додаємо шматок вершкового масла і рубаний часник.
-
Картоплю ріжемо брусочками, додаємо до цибулі.
-
Щоб морква зварилася швидше, нарізаємо її дрібно, як на фото.
-
Додаємо літр гарячої води, сіль, улюблені спеції. Для кольору і користі рекомендую куркуму. Готуємо під кришкою 10-15 хвилин.
-
Потім збиваємо масу блендером. Якщо у вас занурювальний, можна прямо у каструлі. Вливаємо вершки. Чим вони жирніше, тим менше їх потрібно за обсягом. Перемішуємо і кип’ятимо 1-2 хвилини.
-
Ось і весь рецепт. З стравами кремової консистенції поєднуються грінки з білого хліба і свіжа зелень.
На вашій кухні відсутня блендер? Не біда. Варені овочі, завдяки м’якій текстурі, легко перетираються через сито.
Ще більше рецептів дивіться у розділі «Крем-супи».
Приєднуйтесь до нашого дружнього співтовариства і поповнюйте меню новими простими рецептами.