Суп пюре з брокколі і кабачків

Рецепт смачного і корисного супу!. Готуємо суп з покрокової інструкцією з фото. Список продуктів для супу пюре з брокколі з кабачком. Смачно, корисно і швидко!

Не знаєте, що можна приготувати незвичайного з кабачків і брокколі? Суп пюре з брокколі і кабачків вас приємно здивує. Приготування просте і не забирає багато часу. Вперед до приготування нового страви у вашому меню! У готовому супі мало калорій.

Кабачок можна використовувати будь-якого виду, це вже на ваш розсуд. Перед приготуванням обов’язково ретельно промиваємо всі овочі і вперед!

Інгредієнти

  • Масло вершкове 50 г
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Капуста броколі 300 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кабачок 300 г
  • Вершки 10% 100 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 173 ккал
  • Білки: 3.1 г
  • Жири: 10.9 г
  • Вуглеводи: 15.4 г

Кроки

30 хв.

  • Першим ділом нарізаємо кабачок, ставимо каструлю на середній вогонь, додаємо дрібку солі. Доводимо воду до кипіння і поміщає нарізаний кабачок в каструлю і варимо протягом 6-8 хвилин. Після варіння кабачка бажано перелити воду в окрему миску, вона ще знадобиться. Нарізати кабачок необов’язково, якщо він маленький можна варити цілком.

  • Далі під закритою кришкою тушкуємо брокколі близько 7-12 хвилин.

  • Нарізаємо цибулю, ставимо на середній вогонь каструлю, растопляем в ній вершкове масло і додаємо цибулю. Тушкуємо протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.

  • Додаємо борошно і все перемішуємо.

  • Після додавання борошна, швидко її перемішуємо і тут же заливаємо все бульйоном або водою, яка залишилася від варіння кабачка. Додаємо сюди ж наш варений кабачок (якщо ви варили цілком, то спочатку наріжте його) і готове брокколі. Залишаємо нудитися хвилин на 5 не закриваючи кришкою.

  • Поки основні інгредієнти варяться нам потрібно розігріти вершки. Наливаємо вершки в залізну ємність і ставимо на середній вогонь, не забуваємо постійно помішувати, доводимо до кипіння.

  • Як тільки овочі зваряться можна переливати їх у блендер і збивати.

  • Збиваємо і перелити все назад в каструлю.

  • Збиті овочі ми перелили в каструлю. Тепер заливаємо сюди ж підігріті вершки і гарненько перемішуємо. В результаті у нас виходить ось така краса. Крем суп готовий!

Порада: за бажанням можна додати огірки або помідори та інші овочі, головне занадто не перестарайтеся, а також зелень. В кінці можна прикрасити страву на тарілці петрушкою, посипати кунжутом або додати трохи кедрового горіха.

Таким чином витративши максимум 30 хвилин, можна набагато швидше приготувати, ми отримуємо поживний і ситний, смачний пюре суп!

Приємного апетиту і гарного настрою! Частіше радуйте своїх близьких новими супами!

Є побажання, або пропозиції — пишіть в коментарях!