Суп перловий з грибами

Покрокові рецепти приготування грибних супів з фото. Приготуйте смачну перша страва без зайвих складнощів і витрат! А ми допоможемо вам порадою і корисною рекомендацією. Великий кулінарний збірник для початківців та досвідчених кулінарів. Готуйте в своє задоволення на радість близьким!

Суп перловий з м’ясом і грибами прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню, збагатить вітамінами і поліпшить настрій! Адже смак у цього простого блюда вище всяких похвал. Дотримуйтесь рецептом і у вас все вийде!

Інгредієнти

  • Гриби заморожені 50 г
  • Перлова крупа ¼ склянку
  • Свинина 200 г
  • Зелень за смаком
  • Картоплю 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Спеції за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 231 ккал
  • Білки: 7.5 г
  • Жири: 7.6 г
  • Вуглеводи: 33.3 г

Кроки

60 хв.

  • Шматок м’яса залити 1,5-2 літрами чистої води і поставити на плиту, на велику потужність.

  • Коли вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь до мінімального, закрити кришкою, залишивши невелику щілину. Варити бульйон 30-50 хвилин в залежності від жорсткості м’яса.

  • Перловку промити і зварити в окремій каструлі. Для цього залийте 1-2 склянкою води і поставте на середній вогонь, прикривши кришкою. Варити 30-40 хвилин до готовності.

  • Цибулю і моркву подрібнити зручним для вас способом. Я зазвичай цибулю нарізаю кубиками, а моркву натираю на тертці.

  • Гриби у мене заморожені лісові. Їх я просто промивають в друшляку холодною водою, щоб прибрати лід.

  • На сковороді з рослинним маслом готуємо зажарку. Обсмажуємо спочатку цибулю, потім (через 2 хвилини) додаємо моркву і ще через пару хвилин закладаємо гриби. Тушкуємо на повільному вогні до повної або напівготовності.

  • Тим часом зварився бульйон. Виймаємо з нього м’ясо і нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо назад в суп. Відразу закладаємо в каструлю грибну заправку і картоплю, нарізану брусками.

  • Варену додаємо перловку через 5-7 хвилин. Разом з нею відправляємо в суп лавровий листочок і улюблені спеції. Приправи, смак яких яскраво виражений, краще виключити, щоб не втратити тонкий грибний аромат. Варимо до готовності ще 10 хвилин.

  • Подаємо супчик, прикрасивши зеленню і сметаною. Приємного апетиту вам і вашим близьким!

Порада: перловку для супу найкраще варити в окремому посуді, тому що при варінні вода каламутніє і бульйон вже не вийде прозорим.

Смачно, корисно і просто!

Готуйте з душею і частіше радуйте свою сім’ю смачними стравами!

Всього доброго! Діліться своїми відгуками в коментарях.