Суп перловий з м’ясом і грибами прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню, збагатить вітамінами і поліпшить настрій! Адже смак у цього простого блюда вище всяких похвал. Дотримуйтесь рецептом і у вас все вийде!
Інгредієнти
- Гриби заморожені 50 г
- Перлова крупа ¼ склянку
- Свинина 200 г
- Зелень за смаком
- Картоплю 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сметана за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Спеції за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 231 ккал
- Білки: 7.5 г
- Жири: 7.6 г
- Вуглеводи: 33.3 г
Кроки
60 хв.
-
Шматок м’яса залити 1,5-2 літрами чистої води і поставити на плиту, на велику потужність.
-
Коли вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь до мінімального, закрити кришкою, залишивши невелику щілину. Варити бульйон 30-50 хвилин в залежності від жорсткості м’яса.
-
Перловку промити і зварити в окремій каструлі. Для цього залийте 1-2 склянкою води і поставте на середній вогонь, прикривши кришкою. Варити 30-40 хвилин до готовності.
-
Цибулю і моркву подрібнити зручним для вас способом. Я зазвичай цибулю нарізаю кубиками, а моркву натираю на тертці.
-
Гриби у мене заморожені лісові. Їх я просто промивають в друшляку холодною водою, щоб прибрати лід.
-
На сковороді з рослинним маслом готуємо зажарку. Обсмажуємо спочатку цибулю, потім (через 2 хвилини) додаємо моркву і ще через пару хвилин закладаємо гриби. Тушкуємо на повільному вогні до повної або напівготовності.
-
Тим часом зварився бульйон. Виймаємо з нього м’ясо і нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо назад в суп. Відразу закладаємо в каструлю грибну заправку і картоплю, нарізану брусками.
-
Варену додаємо перловку через 5-7 хвилин. Разом з нею відправляємо в суп лавровий листочок і улюблені спеції. Приправи, смак яких яскраво виражений, краще виключити, щоб не втратити тонкий грибний аромат. Варимо до готовності ще 10 хвилин.
-
Подаємо супчик, прикрасивши зеленню і сметаною. Приємного апетиту вам і вашим близьким!
Порада: перловку для супу найкраще варити в окремому посуді, тому що при варінні вода каламутніє і бульйон вже не вийде прозорим.
Смачно, корисно і просто!
Готуйте з душею і частіше радуйте свою сім’ю смачними стравами!
Всього доброго! Діліться своїми відгуками в коментарях.