Суп харчо з фрикадельками

Готуємо грузинський харчо з російським акцентом. Докладний опис процесу приготування. Секрети та хитрості домашніх супів. Просто і смачно!

Суп харчо з фрикадельками — російську відповідь класичного грузинському страви. Ніжне м’ясо, свіжі овочі та зелень, а також ароматні приправи надають страві неповторний смак. А як приготувати такий супчик, ви дізнаєтеся з нашого рецепту!

Відмінною особливістю даного супу є дуже малий час приготування, порівняно з традиційними рецептами, наприклад, ось цим! Тому ви за короткий час зможете порадувати своїх близьких!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Рис 1 г
  • М’ясний фарш 300 г
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 200 г
  • Морква 200 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Хмелі-сунелі 1 ст. л.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Перець чилі за смаком
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 326 ккал
  • Білки: 8 г
  • Жири: 21.1 г
  • Вуглеводи: 24.3 г

Кроки

30 хв.

  • Підготуємо фарш для фрикадельок. Для цього в миску з м’ясом розбиваємо одне яйце, додаємо паприку, перець чилі, чорний перець і сіль. Ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник.

  • Цибулю і моркву нарізаємо дрібними кубиками.

  • У каструлю наливаємо олію і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Потім до них додаємо томатну пасту, і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.

  • Після цього вливаємо в каструлю киплячу воду і викладаємо попередньо промитий рис.

  • Поки рис вариться, потрібно зліпити фрикадельки розміром з волоський горіх і відправити їх в каструлю.

  • Залишилося додати приправи — хмелі-сунелі, лавровий лист, паприку і сіль. Продовжуємо варити до готовності рису. Страва готова!

Порада: якщо ви використовуєте фарш не жирний, то можна не додавати в нього яйце! Також рис потрібно промивати до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!

Ще не підписані на наші соцмережі? Там багато цікавого!

Висловлюйте свої пропозиції для перших страв у коментарях!