Суп харчо з фрикадельками — російську відповідь класичного грузинському страви. Ніжне м’ясо, свіжі овочі та зелень, а також ароматні приправи надають страві неповторний смак. А як приготувати такий супчик, ви дізнаєтеся з нашого рецепту!
Відмінною особливістю даного супу є дуже малий час приготування, порівняно з традиційними рецептами, наприклад, ось цим! Тому ви за короткий час зможете порадувати своїх близьких!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Рис 1 г
- М’ясний фарш 300 г
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 200 г
- Морква 200 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Хмелі-сунелі 1 ст. л.
- Томатна паста-3 ст. л.
- Перець чилі за смаком
- Паприка за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 326 ккал
- Білки: 8 г
- Жири: 21.1 г
- Вуглеводи: 24.3 г
Кроки
30 хв.
-
Підготуємо фарш для фрикадельок. Для цього в миску з м’ясом розбиваємо одне яйце, додаємо паприку, перець чилі, чорний перець і сіль. Ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник.
-
Цибулю і моркву нарізаємо дрібними кубиками.
-
У каструлю наливаємо олію і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Потім до них додаємо томатну пасту, і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.
-
Після цього вливаємо в каструлю киплячу воду і викладаємо попередньо промитий рис.
-
Поки рис вариться, потрібно зліпити фрикадельки розміром з волоський горіх і відправити їх в каструлю.
-
Залишилося додати приправи — хмелі-сунелі, лавровий лист, паприку і сіль. Продовжуємо варити до готовності рису. Страва готова!
Порада: якщо ви використовуєте фарш не жирний, то можна не додавати в нього яйце! Також рис потрібно промивати до тих пір, поки вода не стане прозорою.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!
Ще не підписані на наші соцмережі? Там багато цікавого!
Висловлюйте свої пропозиції для перших страв у коментарях!