Скільки і при якій температурі випікати пісочне тісто

Як довго потрібно випікати пісочне тісто і при скількох градусах. Плюс відео-рецепт приготування тіста по ГОСТ від Ірини Хлебниковой. Рецепт пісочне печиво.

Скільки випікати пісочне тісто і при якій температурі дивіться в таблиці.

Вигляд виробу Температура, C Час випікання, хвилин
Пиріг 180 20-30
Тістечка 220-250 10-20
Пиріжки 180 20-40
Печиво 200-250 10-15
Сочні 180 20-25

Випічка з пісочного тіста дуже швидко готується, тому краще «недотримати», ніж перетримати її в духовці. Виріб готовий, коли набуває золотистий колір.

Рецепт пісочного тіста

✍ Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • масло вершкове (маргарин) – 300 р.;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйце (куряче) – 2 шт.;
  • сода – на кінчику ножа;
  • сік лимонний – 1 ч. ложка;
  • ваніль – за смаком.

Приготування:

  1. Просіваємо борошно в глибоку посуд.
  2. Додаємо цукор, гашене лимонним соком соду, ваніль.
  3. Нарізаємо вершкове масло або маргарин невеликими кубиками і додаємо до борошна.
  4. Розбиваємо в загальну масу курячі яйця.
  5. Замішуємо тісто руками до однорідного стану.
  6. Скачуємо тісто в кулю, накриваємо серветкою або рушником і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
  7. Розігріваємо духовку до температури 220-240 ºC.
  8. тісто розминаємо руками і розгортаємо в шар товщиною 4-8 мм
  9. Викладаємо тісто на сухе деко і випікаємо 8-10 хвилин до золотистого відтінку.

Щоб тісто вийшло більш м’яким, ніж у наведеному класичному рецепті, додайте +1 куряче яйце і +100 грам масла. При випіканні таке тісто намазують на деко.

Відео — рецепт пісочного тіста по ГОСТу

Рецепт смачного печива з пісочного тіста

✍ Інгредієнти:

  • борошно – 200 р.;
  • масло (вершкове) – 125 р.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • корінь імбиру – 1 шт.;
  • сіль – 1/2 ч. ложки.

Вам також може бути цікаво, скільки часу зберігаються імбирні печива. Перейти до статті.

Приготування:

  1. Включаємо духовку розігріватися до температури 200 ºC.
  2. імбир Чистимо і натираємо на дрібній тертці.
  3. Також натираємо цедру неочищеного апельсина.
  4. У глибокому посуді змішати розм’якшене масло з цукровою пудрою, тертим імбиром і цедрою апельсина.
  5. Невеликими порціями додаємо просіяне борошно, а також сіль до отриманої суміші.
  6. На основі цього складу доводимо до кінця приготування пісочного тіста.
  7. Потім готове тісто ділимо на невеликі частини і розгортаємо їх у коржі.
  8. Застеляємо деко папером для випічки викладаємо отримані заготовки.
  9. Випікаємо печиво протягом 10-12 хвилин.

Важливо правильно печиво остудити, і кращий спосіб зробити це – викласти печиво на спеціальну решітку. Але також можна використовувати папір для випічки, попередньо посипавши її цукром.

Інші тонкощі випікання з пісочного тіста

? Щоб випічка з пісочного тіста виправдала ваші сподівання слід дотримуватися правил:

  • не варто відхилятися від пропорцій, зазначених у рецепті, оскільки зміна кількості будь-якого з інгредієнтів може повністю змінити кінцевий результат;
  • масло повинно розм’якнути саме при кімнатній температурі, оскільки розтоплювання в мікрохвильовій печі або на плиті робить печиво занадто маслянистим;
  • хороший спосіб прискорити процес танення масла – дрібно нарізати його;
  • через половину відведеного на випікання часу бажано повернути лист на 180 º, щоб печиво пропеклося рівномірно;
  • перед тим як помістити тісто в духовку, важливо не забути зробити кілька проколів виделкою – так тісто не буде пузиритися під час приготування.

Пісочне тісто випадково винайшли в XII столітті на території Великобританії. Щоб не викидати залишки тіста після випічки хліба, до них додавали масло і цукор, а потім сушили в духовці до розсипчастого стану.