Ванільне печиво Шоколадне

Круглі печива зроблені з шоколадного і ванільного тесту. Печиво має охолоджуватися не менше 4 годин, тому плануйте запікати його в

Печиво має охолоджуватися не менше 4 годин, тому плануйте запікати його в початку дня або через день.

Шоколадно-ванільне печиво

Печиво ідеально підходить для Різдва, і хоча у нього є кілька додаткових кроків, воно того варто. Або спробуйте варіант шоколадного печива з горіхами, дивіться рецепт в кінці процесу приготування шоколадно-ванільного печива.

Це чудове печиво для випічки на свята і в особливих випадках.

Інгредієнти

  • 1 1/4 склянки вершкового масла
  • 1 1/2 склянки цукрової пудри
  • 1 велике яйце
  • 1 1/2 чайної ложки ванілі
  • 3 склянки універсальної борошна
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 склянки несолодкого какао-порошку

Кроки приготування шоколадно-ванільного печива

  1. У великій мисці збийте вершкове масло і цукор разом до легкого і пухнастого стану. Додайте яйце і ваніль, потім добре перемішайте.
  2. Змішайте борошно і сіль у мисці або на аркуші вощеного паперу.
  3. Вручну або за допомогою міксера на низькій швидкості поступово додайте борошняну суміш до збитої суміші. Перемішувати до тих пір, поки вона не змішається.
  4. Розділіть тісто на 2 рівні частини і змішайте какао в одну з порцій.
  5. Поставте обидві порції в холодильник мінімум на 1 годину.
  6. На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте просте ванільне тісто в прямокутник розміром приблизно 40 на 15 сантиметрів.
  7. шоколадне тісто Розкачайте в прямокутник однакового розміру і акуратно покладіть поверх звичайного тесту.
  8. Розкачайте шарувату тісто до товщини приблизно 0,6 сантиметри.
  9. Починаючи з широкої сторони, щільно розкачайте тісто. Загорніть в поліетиленову плівку і поставте в холодильник на 4-6 годин або на ніч.
  10. Нагрійте духовку до 200 °C.
  11. Розріжте рулет на 0,3 сантиметрові шматочки. Нехай тісто трохи прогріється, якщо воно розпадається при різанні.
  12. Розкладіть печиво на незмащених або вистелених пергаментом деках приблизно на відстані 2 см один від одного.
  13. Випікайте приблизно 7-9 хвилин або до тих пір, поки печиво не застигне.
  14. Зніміть печиво з дека і повністю остудіть на стелажах.

Шоколадно-горіхове печиво

Щоб приготувати шоколадно-горіхове печиво, змішайте все тісто з 1/2 склянки какао. Покладіть 1 1/2 склянки дрібно нарізаних волоських горіхів або горіхів пекан у велику тарілку. Розділіть тісто на дві частини і сформуйте кожну частину у вигляді циліндра діаметром близько 4 див. Обваляйте кожен циліндр в дрібно нарізаних горіхах. Загорніть в поліетиленову плівку і поставте в холодильник, як для шоколадного печива. Наріжте і випікайте, як зазначено вище.