Чим замінити печиво «Савоярді» для Тірамісу

Самий популярний десерт на основі печива — тірамісу. Але що ж робити, коли під рукою не виявилося упаковки з готовим інгредієнтом ?

Самий популярний десерт на основі печива — тірамісу. Але що ж робити, коли під рукою не виявилося упаковки з готовим інгредієнтом, а для самостійної випічки не вистачає досвіду? Спробуйте замінити печиво «Савоярді» для тірамісу на щось схоже по текстурі і смаком.

ТОП-5 варіантів заміни

  1. Дитяче печиво розчинне у молоці. Відповідні варіанти пропонують фірми Hipp, Heinz, Бонді, Малишок, Milupa. Перераховані продукти призначені для дитячого харчування. Печиво має найголовнішою якістю — гігроскопічністю і здатністю тримати форму у вологому вигляді. Відмінно підходить і форма — трохи витягнута, овальна, схожа на шуканий продукт.
  2. Покупної бісквіт. «Савоярді» вважається бісквітним печивом. Для якісної заміни підійде не занадто м’який бісквіт. Свіжий продукт з повітряної структурою можна спеціально підсушити. Наріжте його на смужки шириною 1,5-2 см і завдовжки 6-7 див. Розкладіть в один шар і дайте підсохнути на повітрі. Як тільки м’якуш перестане проминаться, заготовку можна використовувати в якості основи для тірамісу. Перед покупкою перевірте наповнювачі. Бісквіт повинен бути класичним, без горіхів, какао, фруктових добавок.
  3. Пісочне печиво «Пальчики». Продається в кулінаріях і кондитерських. Виготовляється отсадным способом, тобто теж має витягнуту форму. Але тип тесту тут зовсім інший. Пісочний напівфабрикат погано вбирає вологу. Тому рекомендується спочатку повністю подрібнити печиво до крихти, а потім змішати з частиною сиру маскарпоне. Шари вийдуть більш щільними, але на смак це не позначиться.
  4. Вівсяне печиво. Теж непоганий варіант. Вівсяне печиво добре вбере і утримає сироп, не втративши при цьому форму. Смак буде, звичайно, не традиційним. Але в якості експерименту — цікаво.
  5. Печиво власного приготування. Ви на 100% будете впевнені в якості інгредієнтів. А рецепти у великій кількості викладені в інтернеті. Не обов’язково випікати класичні «Савоярді». Якщо хочеться, в тісто можна додати фруктову есенцію, ванілін або цедру цитрусових. Вийде ваш оригінальний рецепт домашнього десерту.

Під час приготування тірамісу важливо домогтися послідовності шарів. Щоб десерт на розрізі виглядав не розпливлася масою, а мав привабливий вигляд.

У чому особливість печива «Савоярді»

Пористе печиво на дотик здається сухуватим. Але при спробі спробувати виявляється дуже ніжним, буквально тане в роті. Завдяки порам печиво вбирає кавовий сироп, ром, сирний крем.

Готовий тірамісу відразу поставте в холодильник. Він «схопиться» і добре буде тримати форму при нарізуванні.

Рецепт домашнього печива «Савоярді»

Один з кращих способів заміни покупного «Савоярді» — спекти печиво своїми руками.

✍ Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 1 ч. л. лимонного соку

Вам може бути цікаво, чим замінити ацетатную плівку для приготування десертів. Перейти до статті.

Приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків.
  2. Білки збити в міцну піну з піками, в кінці додати лимонний сік.
  3. Жовтки збити з цукром окремо, до збільшення в об’ємі в 3 рази.
  4. Акуратно з’єднати білки і жовтки, відразу вмішати борошно. Працювати виделкою, перемішувати з однаковою швидкістю в одну сторону.
  5. Наповнити кондитерський мішок тестом.
  6. Застелити деко папером для випічки.
  7. Відсадити палички довжиною 7-8 див
  8. Випікати при t 180° 15 хвилин, до золотистого кольору.

Перед тим, як знімати печиво з дека, дайте йому повністю охолонути. Якщо заготовка для десерту зроблена заздалегідь, зберігайте печиво окремо від інших продуктів, в закритому вигляді.

Відео-рецепт приготування печива Савоярді