Скільки ⌚ часу і як правильно варити перлову кашу

Скільки ⌚ потрібно варити перловку і яким способом це найкраще зробити. Готуємо кашу в каструлі, мультиварці і мікрохвильовці. Користь і шкода перлової крупи.

Щоб перлова каша вийшла смачною і розсипчастою необхідно знати скільки її варити і правильну технологію.

⌚ Час варіння перлової каші

Час приготування каші залежить від того, в чому ви будете її готувати.

Спосіб варіння В каструлі В мультиварці В мікрохвильовці
Час варіння 50 хвилин 1 годину 25 – 30 хвилин

Щоб зменшити час варіння перлової крупи, після того, як ви помиєте, замочіть і дайте час крупі набрякнути. Замочувати можна у воді, кефірі або кисляку, також можна запарити в термосі.

? Скільки потрібно додавати води (пропорції)

При готуванні перловки важливо дотримувати наступні пропорції: на 1 склянку перлової крупи буде потрібно 3 склянки води.

Якщо ви хочете приготувати розсипчасту крупу на гарнір, то використовуйте співвідношення перловки і води – 1:2,5 відповідно.

? Технологія варіння перловки

У каструлі

? Інструкція:

  1. Крупу ретельно промийте великою кількістю проточної води.
  2. Замочіть на кілька годин, щоб крупа настоялася.
  3. Злийте воду і помістіть в каструлю.
  4. Налийте воду виходячи з пропорції: 3 склянки води на 1 склянку крупи.
  5. Готуйте на середньому вогні приблизно 50 хвилин.
  6. Перлова крупа буде готова, коли стане м’якою.
  7. Додайте невелику кількість рослинної олії або вершкового масла, сіль і спеції.

Перлова крупа володіє універсальним смаком, тому кашу можна їсти сладкой чи солоною.

? Відео-рецепт приготування перлової крупи на плиті

В мультиварці

? Інструкція:

  1. Крупу ретельно промийте великою кількістю проточної води.
  2. Замочіть на кілька годин, щоб крупа настоялася.
  3. Злийте воду, промийте і покладіть в каструлю.
  4. Залийте води виходячи з пропорції: 2,5 — 3 склянки води на 1 склянку крупи.
  5. Увімкніть мультиварку, вибравши програму «Молочна каша». Встановіть час 50-60 хвилин.
  6. Після того, як каша готова, заправити її маслом або залийте підливою.

Обов’язково добре промивайте крупу великою кількістю води, щоб змити весь бруд після обробки, фасування та транспортування.

В мікрохвильовці

? Інструкція:

  1. Крупу ретельно промийте великою кількістю проточної води.
  2. Замочіть на кілька годин, щоб крупа настоялася.
  3. Злийте воду, промийте і помістіть в спеціальний посуд.
  4. Налийте воду виходячи з пропорції: 3 склянки води на 1 склянку крупи.
  5. Поставте посуд у мікрохвильовку і готуйте 15 хвилин при потужності 850 Ватт.
  6. Потім додайте сіль і спеції за вашим смаком і знову поставте в мікрохвильовку.
  7. Готуйте ще 10-15 хвилин, періодично виймати посуд і перемішуючи крупу.
  8. Заправте кашу вершковим маслом і подайте на стіл.

Вибирайте посуд відповідного об’єму, так як крупа збільшується при замочуванні в 2 рази, а при варінні — в 4 рази.

Корисні і шкідливі властивості вареної перловки

Перлова каша благотворно впливає на організм і майже не має негативних впливів.

Корисні

За кількістю корисних властивостей перловка не поступається полбяной каші. Детальніше про неї читайте у попередній статті.

  • Крупа містить компоненти: холін, тіамін, рибофлавін, токоферол, ретинол, пантотенову та фолієву кислоти.
  • Містить мікроелементи: цинк, марганець, залізо, фтор, нікель, сірку, калій і ін
  • Є джерелом білка, крохмалю і клітковини.
  • Чинить на організм антибактеріальну, сечогінну, обволікаючу, жарознижувальний, спазмолітичний і противірусну дію.
  • Перловка особливо корисна людям, які перенесли хірургічні операції, переломи і травми.
  • Містить вітаміни А, В, Е, РР.
  • Очищає організм і виводить токсини.
  • Містить велику кількість фосфору, який покращує мозкову діяльність.
  • Утворюється при варінні перловки слиз нормалізує роботу шлунка.
  • Допомагає схуднути, так як має невеликий калорійністю, але в теж час дуже ситна та поживна.

Крупа дуже корисна в період грудного вигодовування, так як покращує якість материнського молока.

? «Жити здорово» — про користь перловки [відео]

❌ Шкідливі

  • Містить глютен, надмірна кількість якого руйнує кальцій.
  • З обережністю вживайте при діареї або запорі.
  • Унікальний склад крупи може спровокувати алергічну реакцію на окремі компоненти.

При надмірному вживанні перловки можуть виникнути порушення травлення.