Рецепт французького пісного цибульного супу доведеться дуже до речі, якщо захочеться з’їсти чого-небудь вишуканого. Блюдо ресторанного рівня дуже легко приготувати в домашніх умовах. У всіх цибулевий суп вийде смачним і ароматним!
Давайте приступати! Готуємо всі необхідні інгредієнти, одягаємо фартух і в «бій».
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Часник за смаком
- Цибуля ріпчаста 800 г
- Селера 50 г
- Сир твердий за смаком
- Багет 1 шт
- Чебрець сушений ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 220 ккал
- Білки: 5.8 г
- Жири: 12.2 г
- Вуглеводи: 19.9 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Для приготування цибульного супу знадобиться товстостінний посуд. Я використовувала казан. У ньому цибулю приготується поступово методом томління і рівномірно карамелізується.
-
У нашому рецепті використаний звичайний білий ріпчаста цибуля, а Джеймі Олівер готує з цибулі-порею. Отже, цибулю нарізаємо півкільцями або, як я, четвертинками.
-
Селера ріжемо тонкими скибочками.
-
В казан наливаємо олію і ставимо його розігріватися на плиту.
-
Коли олія нагріється, викладаємо цибулю з селерою. При пассеровке цибулі, потужність плити повинна бути середньої, щоб він не підгорів. Періодично помішуючи, доводимо цибулю до карамелізації, тобто до золотисто-мідного кольору. У моєму випадку це зайняло 1 годину.
-
Ось так повинен виглядати готовий цибулю.
-
Висипаємо в казан борошно і перемішуємо її з цибулею. Борошно потрібна для надання густоти страви.
-
Наливаємо гарячу воду або овочевий бульйон. Додаємо сіль і перець за смаком і доводимо суп до кипіння.
-
В приготуванні цибульного супу окреме місце займає його подача. В пост повністю реалізувати її не вийде (через сиру), але суп і без цього дуже смачний! Багет нарізати скибочками і підсушити в тостері або духовці. Зубчик часнику розрізати навпіл і натерти їм тост. Сир натерти на тертці.
-
Тепер нам знадобляться глиняні горщики або жароміцні піали для супу. Наливаємо суп.
-
Тост укладаємо в горщик прямо на суп.
-
Зверху посипаємо сповна сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 5-10 хвилин.
-
Коли сир розплавиться, можна виймати з духовки. Суп по-французьки готовий!
Порада: щоб смак супу був більш насиченим, при обсмажуванні цибулі, додайте 1 ч. л. цукру. Це прискорить процес карамелізації і додасть солодощі.
Неймовірна смакота! Ніжна текстура і солодкуватий смак, дуже незвично!
Спробуйте приготувати і напишіть нам свій відгук.
Натхнення і успіхів вам!