Рецепт пісного цибульного супу

шукає рецепт, як приготувати суп з цибулі? Дуже просто. Завітайте до нас! Смачні рецепти цибулевих і пісних супів на будь-який смак. Покрокові рецепти приготування з фото. Дізнайтеся всі секрети і тонкощі варіння супів!

Рецепт французького пісного цибульного супу доведеться дуже до речі, якщо захочеться з’їсти чого-небудь вишуканого. Блюдо ресторанного рівня дуже легко приготувати в домашніх умовах. У всіх цибулевий суп вийде смачним і ароматним!

Давайте приступати! Готуємо всі необхідні інгредієнти, одягаємо фартух і в «бій».

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Часник за смаком
  • Цибуля ріпчаста 800 г
  • Селера 50 г
  • Сир твердий за смаком
  • Багет 1 шт
  • Чебрець сушений ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 220 ккал
  • Білки: 5.8 г
  • Жири: 12.2 г
  • Вуглеводи: 19.9 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Для приготування цибульного супу знадобиться товстостінний посуд. Я використовувала казан. У ньому цибулю приготується поступово методом томління і рівномірно карамелізується.

  • У нашому рецепті використаний звичайний білий ріпчаста цибуля, а Джеймі Олівер готує з цибулі-порею. Отже, цибулю нарізаємо півкільцями або, як я, четвертинками.

  • Селера ріжемо тонкими скибочками.

  • В казан наливаємо олію і ставимо його розігріватися на плиту.

  • Коли олія нагріється, викладаємо цибулю з селерою. При пассеровке цибулі, потужність плити повинна бути середньої, щоб він не підгорів. Періодично помішуючи, доводимо цибулю до карамелізації, тобто до золотисто-мідного кольору. У моєму випадку це зайняло 1 годину.

  • Ось так повинен виглядати готовий цибулю.

  • Висипаємо в казан борошно і перемішуємо її з цибулею. Борошно потрібна для надання густоти страви.

  • Наливаємо гарячу воду або овочевий бульйон. Додаємо сіль і перець за смаком і доводимо суп до кипіння.

  • В приготуванні цибульного супу окреме місце займає його подача. В пост повністю реалізувати її не вийде (через сиру), але суп і без цього дуже смачний! Багет нарізати скибочками і підсушити в тостері або духовці. Зубчик часнику розрізати навпіл і натерти їм тост. Сир натерти на тертці.

  • Тепер нам знадобляться глиняні горщики або жароміцні піали для супу. Наливаємо суп.

  • Тост укладаємо в горщик прямо на суп.

  • Зверху посипаємо сповна сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 5-10 хвилин.

  • Коли сир розплавиться, можна виймати з духовки. Суп по-французьки готовий!

Порада: щоб смак супу був більш насиченим, при обсмажуванні цибулі, додайте 1 ч. л. цукру. Це прискорить процес карамелізації і додасть солодощі.

Неймовірна смакота! Ніжна текстура і солодкуватий смак, дуже незвично!

Спробуйте приготувати і напишіть нам свій відгук.

Натхнення і успіхів вам!