Рецепт наваристого курячого супу

Хочете приготувати наваристий суп з курки? Тоді вам сподобається цей покроковий рецепт! Насичений ароматний бульйон з домашньою локшиною нікого не залишить байдужим.

Скучили за наваристим бульйонів? Тоді швидше записуйте рецепт! Нічого складного в приготуванні немає, знадобиться тільки ваш вільний час і гарний настрій. Попереджаю, готувати цей супчик потрібно відразу на велику каструлю, розлетиться по тарілках тільки так!

Інгредієнти

  • Вода 35-40 мл
  • Вода-2 л
  • Курка 800 г
  • Борошно пшеничне 250 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Селера 2 стебло
  • Яйце куряче (жовток) 6 шт
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 114 ккал
  • Білки: 5.3 г
  • Жири: 4.2 г
  • Вуглеводи: 13.2 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Курку розрізати на кілька частин і викласти в каструлю. Додати моркву цілком, цибулину і стебло селери. Залити чистою холодною водою і поставити варитися.

  • Зняти з поверхні бульйону шумівкою. Якщо цього не зробити вчасно, утворюються пластівці, і далі бульйон потрібно буде проціджувати.

  • Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо під кришкою 1,5 години.

  • В цей час приготуємо яєчну локшину. Змішуємо в мисці 6 жовтків, 1 яйце, 2 ст. л. води і пів чайної ложки солі.

  • Додаємо яєчну суміш в ємність з борошном. Перемішуємо спочатку за допомогою виделки.

  • Потім замішуємо тісто руками. Тісто має вийде щільним, але пружним. На заміс знадобиться 8-10 хвилин.

  • Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо відпочити 30 хвилин на столі.

  • Далі розкачуємо тісто в тонкий пласт, при необхідності підсипаємо борошно. Звертаємо в рулет і нарізаємо тонкою локшиною.

  • Розподіляємо локшину на обробній дошці або на столі і залишаємо на деякий час, щоб підсушився.

  • Бульйон до цього часу вже майже зварився, тому готуємо овочі. Цибулю дрібно нарізаємо.

  • Моркву ріжемо соломкою.

  • З курячого бульйону видаляємо всі овочі. Свою користь, колір і аромат вони вже віддали, тому їх можна викидати.

  • Курячі частини виймаємо в окрему ємність і остуджуємо. Відокремлюємо м’ясо від кістки і ділимо на потрібні шматочки. Повертаємо в бульйон.

  • Моркву і цибулю відправляємо в бульйон і варимо 10 хвилин на повільному вогні з закритою кришкою. Потім додаємо лавровий лист, сіль і спеції.

  • Коли вода знову закипить, можна закладати локшину. Готуємо ще 3 хвилини і вимикаємо плиту.

  • Ароматний курячий суп з домашньою локшиною, неодмінно, порадує всіх домочадців! Прикрашаємо зеленню і подаємо в красивих тарілках.

Якщо зберетеся готувати великий обсяг супу, рекомендуємо бульйон зварити окремо і порційно в ньому відварити локшину. Так локшина не розбухне в супі при зберіганні і у вас на столі завжди буде свіжий супчик.

А ви пробували локшину на грибному бульйоні? Є чудовий рецепт, подивіться!

Готуйте в хорошому настрої і всі страви будуть вийдуть смачними!

До нових зустрічей в простих рецептах!