Скучили за наваристим бульйонів? Тоді швидше записуйте рецепт! Нічого складного в приготуванні немає, знадобиться тільки ваш вільний час і гарний настрій. Попереджаю, готувати цей супчик потрібно відразу на велику каструлю, розлетиться по тарілках тільки так!
Інгредієнти
- Вода 35-40 мл
- Вода-2 л
- Курка 800 г
- Борошно пшеничне 250 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Селера 2 стебло
- Яйце куряче (жовток) 6 шт
- Яйце куряче 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 114 ккал
- Білки: 5.3 г
- Жири: 4.2 г
- Вуглеводи: 13.2 г
Кроки
2 год. 0 хв.
-
Курку розрізати на кілька частин і викласти в каструлю. Додати моркву цілком, цибулину і стебло селери. Залити чистою холодною водою і поставити варитися.
-
Зняти з поверхні бульйону шумівкою. Якщо цього не зробити вчасно, утворюються пластівці, і далі бульйон потрібно буде проціджувати.
-
Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо під кришкою 1,5 години.
-
В цей час приготуємо яєчну локшину. Змішуємо в мисці 6 жовтків, 1 яйце, 2 ст. л. води і пів чайної ложки солі.
-
Додаємо яєчну суміш в ємність з борошном. Перемішуємо спочатку за допомогою виделки.
-
Потім замішуємо тісто руками. Тісто має вийде щільним, але пружним. На заміс знадобиться 8-10 хвилин.
-
Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо відпочити 30 хвилин на столі.
-
Далі розкачуємо тісто в тонкий пласт, при необхідності підсипаємо борошно. Звертаємо в рулет і нарізаємо тонкою локшиною.
-
Розподіляємо локшину на обробній дошці або на столі і залишаємо на деякий час, щоб підсушився.
-
Бульйон до цього часу вже майже зварився, тому готуємо овочі. Цибулю дрібно нарізаємо.
-
Моркву ріжемо соломкою.
-
З курячого бульйону видаляємо всі овочі. Свою користь, колір і аромат вони вже віддали, тому їх можна викидати.
-
Курячі частини виймаємо в окрему ємність і остуджуємо. Відокремлюємо м’ясо від кістки і ділимо на потрібні шматочки. Повертаємо в бульйон.
-
Моркву і цибулю відправляємо в бульйон і варимо 10 хвилин на повільному вогні з закритою кришкою. Потім додаємо лавровий лист, сіль і спеції.
-
Коли вода знову закипить, можна закладати локшину. Готуємо ще 3 хвилини і вимикаємо плиту.
-
Ароматний курячий суп з домашньою локшиною, неодмінно, порадує всіх домочадців! Прикрашаємо зеленню і подаємо в красивих тарілках.
Якщо зберетеся готувати великий обсяг супу, рекомендуємо бульйон зварити окремо і порційно в ньому відварити локшину. Так локшина не розбухне в супі при зберіганні і у вас на столі завжди буде свіжий супчик.
А ви пробували локшину на грибному бульйоні? Є чудовий рецепт, подивіться!
Готуйте в хорошому настрої і всі страви будуть вийдуть смачними!
До нових зустрічей в простих рецептах!