Пасхальний пиріг наповнений до країв апетитною шинка, салямі і ковбасою, а також солодким і гострим смаженою червоним перцем, шпинатом, і шматками сиру моцарелла. Домашня масляниста скоринка об’єднує всі ці дивовижні інгредієнти. Ідеально підійде для вашого великоднього сніданку.
Запечений великодній пиріг
Зробіть цей пиріг заздалегідь, так як перед тим, як нарізати, потрібно щоб він постояв не менше трьох годин. Після ви зможете красиво нарізати скибочки і не пошкодите шари начинки.
Рецепт великоднього пирога
Інгредієнти
Для тіста великоднього пирога
- 3 склянки борошна
- 2 чайні ложки солі
- 12 столових ложок холодного несолоного вершкового масла (кубиками)
- 1 велике яйце
- 7 столових ложок крижаної води
Для начинки великоднього пирога
- 200 грам солодкого італійської ковбаси
- 400 грам цельномолочного сиру рікотта
- Сир моцарела 200 грам (подрібнений або нарізаний кубиками)
- 4 великих яйця
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
- 200 грам салямі (в кубиках)
- Прошутто 100 грам (тонко нарізаний)
- 1 склянку смаженого червоного перцю
- 500 грам замороженого шпинату (рубленого)
- 1 стакан сиру пармезан
Пасхальний пиріг рецепт з фото
Примітка: хоча цей рецепт складається з декількох етапів, його приготування розбито на працездатні категорії, щоб допомогти вам краще спланувати ваш час.
Приготуємо тісто для пирога
Зберіть інгредієнти.
Змішайте борошно, сіль і масло в кухонному комбайні, поки не отримаєте дрібні крихти. Влийте яйце і продовжуйте перемішувати.
Повільно наливайте воду в кухонний комбайн, поки ви змішуєте, поки тісто не збереться, щоб утворити кульку.
Дістаньте тісто. Розділіть його на два плоских диска і загорніть в поліетиленову плівку. Дайте йому відпочити в холодильнику, поки ви готуєте начинку. Ви можете зробити основу для пирога заздалегідь за день.
Підготуємо начинку для пирога
Зберіть інгредієнти. Розігрійте духовку до 180 °C
Приготуйте італійську ковбасу у великій сковороді на середньому вогні. Розбивайте ковбасу, поки вона готується, і варіть близько 5 хвилин, або поки ковбаса повністю не приготується і не підрум’яниться. Відкладіть і дайте їй охолонути.
Збийте разом рікотту, сир моцарелла, 3 яйця, сіль і перець в мисці до повного змішування.
Розмішайте кубики салямі в яєчної суміші.
Італійська великодній пиріг
На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто, одне з двох підготовлених заздалегідь
Обережно покладіть тісто у форму для випічки і акуратно втисніть його в нижню частину. Залиште близько пару сантиметрів тесту висить по краях форми і обріжте всі надлишки.
Викладіть скибочки прошутто на дно скоринки.
Розподіліть суміш рікотти рівним шаром поверх прошутто.
Викладіть приготовлену італійську ковбасу на суміш рікотти і натисніть, щоб створити рівний шар.
Викладіть шар червоного солодкого перцю на ковбасу.
Далі шпинат і сир Пармезан.
Розкачайте другу частину тіста для пирога в інше коло. Він може бути менше.
Помістіть розкатане тісто поверх пирога і обтисніть нижнє і верхнє тісто разом, герметизируя пиріг.
Розмішайте яйця, що залишилися в невеликій мисці. Зробіть чотири довгих надрізу у верхній частині пирога і змастіть яйцем.
Випікайте на деко в попередньо розігрітій духовці протягом 1 години 20 хвилин або до тих пір, поки поверхня не стане золотисто-коричневою, а внутрішня температура не досягне 65 °C
Запечений великодній пиріг
Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому охолонути протягом не менше трьох годин, перш ніж розрізати. Ви також можете повністю охолодити його, помістивши в холодильник на строк до 2 днів.