Молочний суп з крупою ідеально підійде для сніданку. У даному рецепті використовується пшеничне крупа, але її легко замінити гречкою чи рисом. Коли їси молочний супчик, занурюєшся в добрі спогади про дитинство, які змушують посміхнутися.
Приготувати суп вийде у кожного, рецепт просто елементарний! Дивіться і повторюйте по кроках.
Інгредієнти
- Вода 350 мл
- Пшоно 70 г
- Масло вершкове за смаком
- Молоко-700 мл
- Цукор-пісок-10 г
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 138 ккал
- Білки: 1.4 г
- Жири: 7.9 г
- Вуглеводи: 15.4 г
Кроки
30 хв.
-
У каструлю наливаємо води і ставимо на плиту. Пшоно перебираємо і промиваємо під проточною водою. Засипаємо пшоно в каструлю. Варимо до напівготовності.
-
Молоко закип’ятити і влити в каструлю. Варити на середньому вогні до готовності пшона. Не закриваємо кришкою і стежимо, щоб молоко не «збігло».
-
Під кінець додаємо цукор і сіль по смаку, перемішуємо і можна прибирати каструлю з вогню.
-
Подаємо молочний суп з пшеничного крупою з вершковим або топленим маслом. Дуже смачно!
Порада: крупи з цільних зерен погано розварюються у молоці, тому їх попередньо потрібно варити у воді до напівготовності. Молочні супи варять у невеликій обсязі, т. к. при зберіганні погіршується їх смак і запах.
Приємного всім апетиту!
Підписуйтесь на наші групи в ВК, ОК або Instagram і не втрачайте жодного рецепту!