Локшинний суп по-домашньому з куркою — що може бути смачніше?! Обов’язково приготуйте і порадуйте рідних і близьких. Якщо є можливість, борошно краще всього вибирати з твердих сортів пшениці, так буде корисніше.
Інгредієнти
- Курка 1 шт.
- Масло рослинне 2-3 ст. л.
- Борошно пшеничне 350-500 г
- Часник 1-2 зубчик
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 10 10
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 123 ккал
- Білки: 3.7 г
- Жири: 6.6 г
- Вуглеводи: 11.8 г
Кроки
1 годину. 15 хв.
- насамперед нам необхідно приготувати курячий бульйон. Для цього в каструлю з чистою холодною водою поміщаємо курячу тушку, додаємо перець горошком і лавровий лист. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і знімаємо утворювався накип за допомогою шумівки. Варимо бульйон при слабкому кипінні 1-1,5 години.
-
Поки вариться бульйон, приготуємо локшину. У глибокій мисці змішуємо яйця, сіль і борошно.
-
Замішуємо круте тісто. Додаємо борошна стільки, скільки візьме тісто.
-
Накриваємо колобочек харчовою плівкою або целофановим пакетом і залишаємо на 15-20 хвилин.
-
Потім знову замішуємо тісто, додаючи борошно. Далі розгортаємо його в тонкий пласт. Якщо тісто катається з працею, змастіть його невеликим кількість рослинного масла. Даємо пласту злегка заветриться і приступаємо до нарізки.
-
Спочатку нарізаємо тісто на широкі смужки.
-
Потім укладаємо смужки один на одного і нарізаємо дрібну соломку. Розподіляємо її на столі і даємо просохнути.
-
В цей час приготуємо заправку для супу. Цибулю, часник і моркву подрібнюємо зручним способом. Також дрібно нарізаємо зелень.
-
Цибулю, часник і моркву обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
-
Бульйон зварився і тепер ми виймаємо з нього курку. Проціджуємо бульйон через дрібне сито і моєму каструлю. Якщо ви зварили багато бульйону, його можна заморозити про запас.
-
Чистий бульйон доводимо до кипіння і кидаємо в нього локшину. Кількість локшини вибирайте на свій смак. Хтось любить погустіше, а хтось більш рідку. Варимо 3-5 хвилин, помішуючи.
-
За кілька хвилин до готовності додаємо в суп заправку.
-
А в самому кінці — приправи, сіль і перець.
-
Накладаємо суп в тарілки і посипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту!
Порада: щоб локшину можна було довго зберігати, її необхідно повністю висушити, а потім скласти в скляні банки з щільною кришкою.
Ну що, розігрався апетит?
Пропоную вам приготувати це приголомшливе блюдо!
Всього вам гарного і смачного!