Локшинний суп з куркою

➡️Простий рецепт приготування супу-локшини порадує вас своїм покроковим описом з фото. У процесі приготування ви дізнаєтеся, корисні поради та рекомендації від досвідчених кухарів. Розвивайте свій кулінарний талант разом з нами! Енциклопедія рецептів перших страв і не тільки.

Локшинний суп по-домашньому з куркою — що може бути смачніше?! Обов’язково приготуйте і порадуйте рідних і близьких. Якщо є можливість, борошно краще всього вибирати з твердих сортів пшениці, так буде корисніше.

Інгредієнти

  • Курка 1 шт.
  • Масло рослинне 2-3 ст. л.
  • Борошно пшеничне 350-500 г
  • Часник 1-2 зубчик
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 10 10
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 123 ккал
  • Білки: 3.7 г
  • Жири: 6.6 г
  • Вуглеводи: 11.8 г

Кроки

1 годину. 15 хв.

  • насамперед нам необхідно приготувати курячий бульйон. Для цього в каструлю з чистою холодною водою поміщаємо курячу тушку, додаємо перець горошком і лавровий лист. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і знімаємо утворювався накип за допомогою шумівки. Варимо бульйон при слабкому кипінні 1-1,5 години.
  • Поки вариться бульйон, приготуємо локшину. У глибокій мисці змішуємо яйця, сіль і борошно.

  • Замішуємо круте тісто. Додаємо борошна стільки, скільки візьме тісто.

  • Накриваємо колобочек харчовою плівкою або целофановим пакетом і залишаємо на 15-20 хвилин.

  • Потім знову замішуємо тісто, додаючи борошно. Далі розгортаємо його в тонкий пласт. Якщо тісто катається з працею, змастіть його невеликим кількість рослинного масла. Даємо пласту злегка заветриться і приступаємо до нарізки.

  • Спочатку нарізаємо тісто на широкі смужки.

  • Потім укладаємо смужки один на одного і нарізаємо дрібну соломку. Розподіляємо її на столі і даємо просохнути.

  • В цей час приготуємо заправку для супу. Цибулю, часник і моркву подрібнюємо зручним способом. Також дрібно нарізаємо зелень.

  • Цибулю, часник і моркву обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.

  • Бульйон зварився і тепер ми виймаємо з нього курку. Проціджуємо бульйон через дрібне сито і моєму каструлю. Якщо ви зварили багато бульйону, його можна заморозити про запас.

  • Чистий бульйон доводимо до кипіння і кидаємо в нього локшину. Кількість локшини вибирайте на свій смак. Хтось любить погустіше, а хтось більш рідку. Варимо 3-5 хвилин, помішуючи.

  • За кілька хвилин до готовності додаємо в суп заправку.

  • А в самому кінці — приправи, сіль і перець.

  • Накладаємо суп в тарілки і посипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Порада: щоб локшину можна було довго зберігати, її необхідно повністю висушити, а потім скласти в скляні банки з щільною кришкою.

Ну що, розігрався апетит?

Пропоную вам приготувати це приголомшливе блюдо!

Всього вам гарного і смачного!