Любите незвичайну кухню? Вам точно сподобається китайський суп з куркою! Використовуючи інгредієнти за рецептом, ви зробите справжній китайський суп, який з давніх пір і до цього дня готується в Китаї і є одним з основних страв! Не лякайтеся безлічі інгредієнтів, з розвитком китайської кухні в Росії, вони продаються майже скрізь!
Інгредієнти
- Шиітаке свіжі 150-200 г
- Курка ½ шт
- Цибуля порей 1 шт.
- Фініки 3 шт.
- Спеції 1 ч. л.
- Бадьян 1 шт
- Імбир 5 шматочок
- Крохмаль картопляний 2 ч. л.
- Цукор-пісок ½ ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 159 ккал
- Білки: 3.9 г
- Жири: 2.8 г
- Вуглеводи: 32.2 г
Кроки
50 хв.
-
Для збереження пропорцій, беремо курку і розрізаємо її навпіл. Розрізати необхідно не впоперек, а вздовж хребта, щоб в суп потрапили всі частини курки. В такому випадку суп буде більш насичений і ситний. Нам потрібна лише половина. Курку нарізаємо на невеликі шматочки, як зображено на картинці.
-
Гриби сянгу можна купити в різному вигляді. Якщо у вас сухі гриби, то для початку замочіть їх у воді. Далі нарізаємо гриби на невеликі шматочки як зображено на картинці. При бажанні можна нарізати гриби на більш дрібні шматочки.
-
Беремо глибоку сковороду для гасіння. Ставимо її на сильний вогонь, наливаємо води. Як тільки вода закипить, додаємо нарізану курку і варимо її протягом 10 хвилин.
-
Знову наливаємо в сковороду воду і доводимо до кипіння, потім викладаємо в неї зварену курку. Слідом поміщаємо нарізані гриби.
-
Додаємо цибулю порей, сухі фініки, імбир і зірочку бадьяна. Солити поки не потрібно. Закриваємо кришкою, перемикаємо на середній вогонь і варимо ще протягом 10 хвилин.
-
10 хвилин пройшло, тепер додаємо спеції і приправи, незабутній посолити. Залишаємо варитися на 15 хвилин під закритою кришкою.
-
Далі додаємо крохмаль, попередньо розчинивши його в холодній воді, щоб не з’явилися грудочки.
-
Варимо все пару хвилин, потім дістаємо цибулю порей, фініки і бадьян. Свій внесок у смак супу вони вже зробили! Суп готовий! Перед подачею прикрашаємо нарізаними кінзою і зеленою цибулею.
Порада: при бажанні можна додати трохи китайської локшини, на аромат і смак це не вплине. Обов’язково дотримуйте пропорції, зазначені в списку інгредієнтів!
Всім приємного апетиту! Експериментуйте в приготуванні супів різних країн!
Подобається іноземна кухня? Спробуйте приготувати цей смачний італійський рибний суп!
Не забуваємо ділитися своїми враженнями, а також писати пропозиції та побажання, якщо є, в коментарях нижче!