Не любите моркву в супі та інших рецептах? Тоді обов’язково спробуйте ніжний і легкий суп з м’яса курки без додавання моркви. Це блюдо здивує вас своєю композицією, смаком і ароматом. Ви без праці зможете вразити своїх гостей.
А чи знали ви, що з-за великого вмісту жирних кислот куряче м’ясо відмінно засвоюється організмом і допомагає боротися з такими захворюваннями, як інфаркт, ішемія, інсульт і гіпертонія?
Інгредієнти
- Бульйон курячий-1 л
- Рис 70 г
- Куряча грудка 1 шт.
- Олія оливкова 50 мл
- Часник 1 головка
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Селера 1 стебло
- Лимон 1 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 200 ккал
- Білки: 6 г
- Жири: 11.1 г
- Вуглеводи: 18.7 г
Кроки
30 хв.
-
Цибулю нарізаємо на четвертинки, а стебло селери на дрібні кубики.
-
Перець чилі нарізаємо смужками, попередньо видаливши насіння.
-
Потім в блендер закладаємо нарізані овочі, а також зубчик часнику, петрушку і оливкове масло. Вливаємо трохи курячого бульйону і подрібнюємо до однорідного стану.
-
Тепер отриману суміш викладаємо на розігріту каструлю, доводимо до кипіння й тушкуємо 1 хвилину.
-
Далі вливаємо курячий бульйон, додаємо рис, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин під кришкою.
-
В цей час курячу грудку ріжемо на середні шматочки.
-
Далі відправляємо грудку в суп і варимо ще 10 хвилин, солимо і перчимо. Готову страву поливаємо соком лайма чи лимона.
Порада: якщо ви не любите великі шматочки курки, то в кінці приготування дістаньте м’ясо і наріжте його більш дрібно, а потім знову повернути в каструлю!
Приємного апетиту і гарного настрою! Будьте щасливі!
Діліться своїми успіхами з нами в соціальних мережах і коментарях!