Готуємо суп харчо. Розглянемо класичний рецепт супу з рисом і горіхами. Пропоную вам простий покроковий рецепт, з яким впорається кожен! Цей суп багатий дуже корисний, тому всім рекомендую освоїти його приготування.
Родом харчо з Грузії. У ньому переважають прянощі, часник і багато зелені. Грузинський суп відрізняється своєю густотою і наваристостью, його не можна назвати легким. Живильні властивості харчо набагато вище класичних європейських супів. Вже зацікавилися? Тоді приступимо!
Інгредієнти
- Рис 250 г
- М’ясний фарш 500 г
- Курячий суповий набір 1 кг
- Часник 1 головка
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Волоські горіхи 100 г
- Лавровий лист 2 шт.
- Хмелі-сунелі 1 ч. л.
- Перець чорний горошок за смаком
- Коріандр 1 ч. л
- Аджика 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 221 ккал
- Білки: 8 г
- Жири: 12.2 г
- Вуглеводи: 20.3 г
Кроки
1 годину. 20 хв.
-
я зварила Бульйон заздалегідь. Готувала з курки, але краще, звичайно, брати яловичину або баранину для харчо.
-
Цибулю нарізаємо дрібно. Щоб очі не сльозилися промийте ніж і цибулю під холодною водою. Відправляємо цибулю обсмажуватися на соняшниковій олії.
-
В цей час на помідор робимо надрізи хрест на хрест і заливаємо їх окропом. Тримаємо 1-2 хвилини. Потім з легкістю знімаємо з них шкірку.
-
Дрібно нарізаємо помідори.
-
Відправляємо в сковороду до цибулі на смаження.
-
М’ясо з бульйону ріжемо подрібніше і відправляємо назад в каструлю.
-
Волоські горіхи потрібно подрібнити. Я це роблю ножем.
-
Цілу головку часнику очистити і дрібно рубаємо ножем.
-
Волоські горіхи додаємо в зажарку, перемішуємо і вміст сковорідки перекладаємо в каструлю з бульйоном.
-
Поки суп вариться, підготуємо петрушку, дрібно нарізавши.
-
Під кінець варіння в суп додаємо рубаний часник, вимикаємо газ і даємо настоятися аромату під кришкою 10 хвилин.
-
Класичний харчо з рисом готовий. При подачі в кожну тарілку додаємо петрушку. Приємного апетиту!
Сподіваюся мій рецепт був вам корисний!
Залишайте свої коментарі із зауваженнями і пропозиціями!
Готуйте з душею і все буде смачно!