Іспанська томатний суп під назвою «Гаспачо» подається холодним. Його дуже приємно є в жаркий літній полудень. Як і багато європейські страви, гаспачо спочатку вважався супом бідних людей, яким були доступні тільки овочі.
Мало хто знає, але помідори почали додавати в цей суп тільки на початку 19 століття. Раніше основними його складовими були: сухарі, вода, оцет, оливкову олію і часник.
На сьогоднішній день Гаспачо подають та закладах швидкого харчування, і в дорогих ресторанах. Він отримав своє визнання у багатьох народів і не даремно! Давайте ж подивимося, як приготувати цей чудовий супчик.
Інгредієнти
- Масло оливкове 1-2 ст. л
- Часник 1-2 зубчик
- Цибуля червоний ½ шт
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідори 1 кг
- Огірки 1 шт.
- Хліб білий-4 скибочки
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Соус Табаско перцевий червоний 5 г
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Оцет винний 1-1.5 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 406 ккал
- Білки: 4.6 г
- Жири: 22.8 г
- Вуглеводи: 46.1 г
Кроки
30 хв.
-
На помідорах робимо хрестоподібний надріз і опускаємо їх в окріп на 2-3 хвилини. Потім перекладаємо в холодну воду, щоб вони зберегли свій колір і заодно остудились.
-
Очистити помідори від шкірки і ріжемо на четвертинки.
-
У огірка знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками.
-
Болгарський перець чистимо від насіння і ріжемо на довільні шматочки.
-
Часник очищаємо і раздавливаем лезом ножа.
-
В чашу блендера поступово додаємо помідори, огірок, солодкий перець, часник, скибочка білого хліба, оцет, лимонний сік, соус Табаско і інші спеції за смаком. Збиваємо до однорідності.
-
Після блендера томатну суміш необхідно протерти через сито, так текстура супу стане приємніше. Додаємо трохи оливкової олії і прибираємо суп в холодильник на 20 хвилин.
-
Приготуємо крутон або, по іншому — грінки. У скибочок білого хліба зрізаємо скоринки. Нарізаємо м’якоть кубиками. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї оливкову олію і обсмажуємо хлібні кубики до золотої скоринки.
-
Подаємо суп добре охолодженим з шматочками червоного цибулі, болгарського перцю і сухариками. Приємного апетиту!
Порада: готувати томатний суп рекомендується сезонних стиглих плодів, так смак вийде найбільш насиченим.
Чудовий супчик для спекотного час року!
Оцініть рецепт від 1 до 10 і поставте бал в коментарі!
Рецепт іншого варіанту приготування Гаспачо дивіться тут.