Холодний грецьку каву
Фраппе — улюблений літній напій освіжаючий напій у спекотний день для любителів кави. Його легко приготувати, використовуючи розчинна кава (в тому числі і без кофеїну), і хоча його можна збивати, традиційна версія ніколи не перемішується. На грецькій мові: φραπέ, вимовляється як frah-PEH.
Фраппе в грецькому стилі для непосвячених — це пінистий кава з льодом, який зроблений з кави, молока і цукру.
Склад:
- Шейкер або будь-яка ємність з щільно прилягає кришкою. Міксер для напоїв ідеальний.
- 1 склянку води (холодної)
- 1 чайна ложка розчинної кави
- 1 чайна ложка цукру або за смаком
- Молоко за смаком
- Кілька кубиків льоду
Кави по грецьки рецепт
- Зберіть інгредієнти.
- У шейкері або ємності (з щільно прилягає кришкою) додайте 2-3 столові ложки холодної води, 1 чайну ложку розчинної кави і цукор за смаком (1 чайна ложка цукру для середньої солодощі).
- Щільно закрийте і струшуйте протягом 10 секунд, поки суміш не стане пінної.
- Налийте піну в склянку з водою, додайте 200 мл води, кілька кубиків льоду, молоко за смаком і перемішайте.
- Подавати з соломкою.
Грецький кави фраппе
- Метою струшування або змішування є створення великої кількості густої піни. Чим більше, тим краще.
- Якщо у вас є міксер для напоїв типу газованої води або невеликий електричний міксер, помістіть інгредієнти на кроці 1 в початковий склянку, створіть пінисту основу, а потім додайте воду, кубики льоду, молоко і солому для подачі.
- Крім того, це може бути зроблено без додавання кубиків льоду, якщо вода холодна і погода теж.