Рецепт кави латте

Латте (або кави латте) – це еспресо, приготовані з досить великої кількості спіненого молока. Він більш молочний, ніж капучіно. У більшості

Латте (або кави латте) — це еспресо, приготовані з досить великої кількості спіненого молока. Він більш молочний, ніж капучіно. У більшості випадком латте готується як ароматизований латте.

В Європі кава з молоком, традиційно використовується для позначення еспрессо з молоком. У Франції кави латте відомий в основному під італійським назвою напою caffè latte або caffelatte. Комбінація еспресо і парового молока, еквівалентна латте, по-французьки називається grand crème і по-німецьки Milchkaffee або Wiener Melange (в Австрії).

Кави латте склад

  • 1 еспресо
  • 2 спіненого молока (або більше)
  • Необов’язково: за смаком простий ароматизований сироп (бажано популярного ароматного латте, або шоколадного сиропу, або шоколадного порошку, змішаного в пасту з невеликою кількістю гарячої води).

Кави латте в домашніх умовах

  1. Зберіть інгредієнти.
  2. Налийте в чашку еспрессо для латте і додайте порцію ароматизованого сиропу для ароматної латте.
  3. Використовуючи ложку, щоб утримати пінку зверху пропареного молока, налийте 2/3 пропареного молока з глечика в чашку латте.
  4. Прикрасьте латте залишилася пінкою. (Ви можете викласти їх на свій напій, якщо хочете.)
  5. Якщо хочете, можете додати трохи латте-арту.
  6. Насолоджуйтеся!

Приготувати каву латте

Якщо ви часто п’єте латте, навчитеся готувати його самі і ви зможете заощадити величезну суму грошей.

Як готують каву латте

  • Латте іноді подають в піалі. У Європі, особливо в Скандинавії, його називають «кава з молоком».
  • Оформлення латте, призвело до стилізації процесу приготування кави і створення того, що зараз є найпопулярнішим видом мистецтва. Створена шляхом наливання кави і в основному спіненого молока, ця рідина вводиться в напій таким чином, щоб на каву можна було розрізнити візерунки. Популярні шаблони можуть включати в себе серця, квіти, дерева та інші форми спрощеного представлення зображень і об’єктів.
  • Заморожений латте часто подають без перемішування, так що здається, що кава «плаває» поверх білого молока у вашій чашці.
  • Різновидом латте з льодом є еспресо з льодом, замовлене в чашці більшого розміру, ніж звичайне молоко.
  • В Азії і Північній Америці латте були об’єднані з азіатськими чаями. Магазини кави і чаю тепер пропонують гарячі або холодні латте варіанти чаю, мате і королівського молочного чаю.
  • Інші ароматизатори можуть бути додані до латте. Ваніль, шоколад і карамель — всі популярні варіанти.
  • У Південній Африці червоний латте готують з чаю ройбуш.
  • Альтернативний варіант латте може бути приготований з соєвим молоком або вівсяним молоком, так як обидва мають здатність пінитися так само, як коров’яче молоко, причому версії соєвого молока є більш поширеними. Такі альтернативи популярні серед людей з непереносимістю лактози і веганів.

Кави латте еспресо

Еспресо — це кава, зварена шляхом підняття невеликої кількості майже киплячої води під тиском через тонко подрібнені кавові зерна. Еспресо, як правило, густіше, ніж кави, приготований іншими методами, має більш високу концентрацію зважених і розчинених твердих речовин і має піну кремової консистенції.

В результаті процесу варіння під тиском ароматизатори у звичайній чашці еспресо концентровані. Еспресо також є основою для інших напоїв, таких як кава латте, капучіно, кава маккіато, кава мокко або каву американо.

В еспрессо більше кофеїну, ніж у більшості кавових напоїв, але, оскільки звичайний розмір порції набагато менше, загальний вміст кофеїну менше, ніж у гуртку стандартного звареної кави, всупереч поширеній думці.