Як зробити смачну каву з пінкою в домашніх умовах

Зробити каву з піною вийде навіть з розчинного ? ! Детальніше дивіться в цій статті. Як зварити каву в турці і кавоварці. Тонкощі приготування смачного напою і красивої подачі.

☕ Рецепти кави з смачною, густою пінкою

Розглядаємо три найбільш доступних способу.

Кави з турки (джезва)

Кілька слів потрібно сказати про турці. Не можна варити каву в мельхіорової турці, тому що при нагріванні з мельхіору виділяються отруйні речовини. Турка з чистої міді повинна мати внутрішнє покриття з олова або срібла.

Найкраща форма турки – та, у якій звуження від дна до горловини становить приблизно 20%. На турку об’ємом 200 мл береться 18 г кави і 160 мл води.

Зробити густу пінку, готуючи каву в турці простіше простого.

☕ Інгредієнти:

  • 2 ч. л. меленої кави,
  • невелика щіпка солі
  • 1 чашка води,
  • 2 ч. л. без верху цукрового піску.

? Приготування:

  1. Підігріваємо трохи турку на плиті;
  2. Засипаємо в неї цукор і каву;
  3. Заливаємо воду і перемішуємо;
  4. Турку поміщаємо на малий вогонь, перемішуємо нагреваемую суміш до початку утворення пінки;
  5. Як тільки у пінки краю починають підніматися, турку прибираємо з вогню, виймаємо пінку ложкою і кладемо її в чашки;
  6. Кави перемішуємо і ставимо на плиту (більше не заважаємо);
  7. Чекаємо освіти нової пінної шапочки;
  8. Не даючи «накритися» пінці, кава знімаємо з вогню;
  9. Другий раз знімаємо пінку, розділивши її «на око», викладаємо в чашки;
  10. Кави перемішуємо для рівномірності розподілу залишилася пінки і гущі;
  11. Розливаємо каву в чашки неспішно, тонкою цівкою.

Щіпка кардамону згладжує гіркоту кави і надає йому нотку екзотики.

? Відео — інструкція приготування кави з пухнастою піною

Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути, як кажуть!

Звичайний розчинну каву

Навіть розчинну каву можна заварити з пінкою. Головне — слідувати інструкції.

☕ Інгредієнти:

  • 2 ч. л. кави,
  • 2 ч. л. цукрового піску,
  • 150 мл гарячої води.

? Приготування:

  1. Чашку підігріти, всипати каву і цукор;
  2. Перемішати, додати 2 ст. л. окропу;
  3. Суміш збити або розтерти до утворення світло-коричневої маси, насиченою повітрям;
  4. Повільно цівкою (по стінці чашки) влити гарячу воду. Виходить досить стійка піна.

Можна замінити цукор в рецепті чорним шоколадом. Якщо використовувати цукрову пудру, то пінку отримати буде швидше і легше.

? Як зробити каву «Нескафе» з густою пінкою [відео]

Є кавоварка

☕ Інгредієнти:

  • боби кави дуже дрібного помелу (на 30-40 мл води 8-9 г кави);
  • жирне молоко незбиране в розрахунку 1/3 на чашку кави.

? Приготування:

  1. В резервуар залити воду; в холдер засипати мелену каву і встановити його в кавоварку; включити нагрівання води;
  2. Включити подачу пари і перевірити, як працює трубка капучинатора;
  3. Налити в металевий молочник молоко і поставити під трубку капучинатора;
  4. Занурити кінець трубки в молоко так, щоб вона майже діставала до дна молочника;
  5. Включити пар, тримати повертаючи молочник, поки утвориться піна;
  6. Збивши піну, відключивши парогенератор, перемкнути кавоварку на режим варіння кави;
  7. На поверхню готового кава викласти ложкою піну з молочника.

Постукування молочника про стільницю сприяє подрібненню бульбашок і отримання щільної стійкої піни.

? ТОП-5 ідей, як можна красиво подати каву

Виявляється, пити смачний напій – це пів справи. Задоволення примножується, якщо кава прикрашається і виглядає незвично.

? Ось деякі зі способів, що використовуються для красивої подачі:

  1. Подається кава з молочною пінкою – капучино (молочна чи вершкова пінка збивається міксером, викладається в чашечку з кавою, посипається меленою корицею і дрібкою цукру, можна посипати тертим шоколадом);
  2. Кавову або вершкову пінку на поверхні кави можна прикрасити за допомогою трафарету та чайного ситечка;
  3. Можна приготувати сніжинки з цукрової глазурі і покласти їх в напій;
  4. З збитих вершків видавити на пергамент трояндочки, заморозити, у міру потреби використовувати для прикраси;
  5. Остання мода – на поверхню кави викладаються фігурки безе, які не тануть, і якими можна закусити.

Освоївши ази мистецтва подачі кави, використовуючи для сервірування правильні чашки, подавши якісно приготовлений напій, ви доставите задоволення своїм гостям, але насамперед — собі.

? Як зварити запашну каву

? Щоб зварити смачну каву, необхідно дотримання 4 умови:

  1. Кавові боби потрібні свіжої обжарювання. Для кави еспрессо боби повинні бути темного кольору з глянцем від карамелізованого цукру. Для варіння у турці (джезві) потрібно кави, не доведене до виділення і карамелізації бобових цукрів (боби матові, нерівномірного кольору з дрібними цятками). Тоді цукру зберігаються всередині зернини, а кава не йде в гіркота.
  2. Вода потрібна ближче до м’якої кімнатної температури.
  3. Дрібний помел зерен кави. Для турки він приблизно, як жіноча пудра, але крупиночки пальцями повинні відчуватися. Кращий варіант для заварювання кави – свіже мливо.
  4. Хороший сорт кави. Напевно, краще золота середина — равнодольная суміш арабіки та робусти.