чи Багато з вас люблять гарбуз? Напевно ні, адже вона асоціюється з святковою прикрасою. Але який же смачний гарбузовий крем суп з вершками або молоком можна приготувати з цього продукту! Ви ні на хвилину про це не пошкодуєте!
А ви знали, в США був поставлений рекорд гарбузового пирога — його діаметр склав 152 см? Щоб його спекти, знадобилося 3 кг гарбуза, 2 кг цукор і 150 яєць. Час приготування становить 6 годин. А про корисні властивості гарбуза ви можете дізнатися з цієї статті.
Інгредієнти
- Бульйон курячий 500 мл
- Масло вершкове 20 г
- Петрушка за смаком
- Цибуля ріпчаста ½ шт
- Гарбуз 600 г
- Молоко 350 мл
- Вершки 120 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 86 ккал
- Білки: 1.6 г
- Жири: 6.8 г
- Вуглеводи: 4.5 г
Кроки
40 хв.
-
Цибулю нарізаємо півкільцями.
-
Гарбуз очищаємо, видаляємо шкірку і насіння, а потім нарізаємо кубиками.
-
На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до прозорості.
-
Тепер додаємо гарбуз, перемішуємо і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.
-
Далі додаємо курячий бульйон, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.
-
Вміст каструлю подрібнюємо до однорідного стану за допомогою блендера, потім вливаємо молоко та вершки, а також солимо і перчимо.
-
Знову доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Готову страву прикрашаємо зеленню петрушки.
Порада: з даними супом відмінно поєднуються такі овочі, як селера і моркву. Додайте їх для більш багатого смаку. Також відмінним доповненням стане додавання сиру в кінці приготування!
Приємного апетиту і гарного дня! Готуйте смачно, з любов’ю і душею!
Хочете ще більше рецептів? Тоді підписуйтесь на нас в соцмережах!
Висловлюйте ідеї для перших страв у коментарях, ми обов’язково приготуємо!