Для чого потрібно відбивати м’ясо
Крім м’яких м’язових волокон, у м’ясі є жорсткі зв’язки, сухожилля, які погано пережевываются і потім ускладнюють роботу травної системи.
Одне з поширених причин захворювань шлунково-кишкового тракту — гниття неперетравленого білка.
Для полегшення засвоєння страв з м’яса відбивають спеціальним молотком з зубцями, в результаті порушується структура жорстких волокон, продукт стає ніжним і легко жується.
ТОП-6 замін спеціального молотка
Ножа
При відсутності молотка для відбивання скористайтесь ножем.
Для цього покладіть філе на кухонну дошку і відбийте тильною стороною ножа. Намагайтеся наносити удари під різними кутами.
Для відбивання підійде великий і важкий кухонний ніж. Від невеликого столового приладу толку не буде.
Відео — як відбивати м’ясо ножем
Скляна пляшка
Для відбивних підійде пляшка. Бити можна її скляним шийкою. Завдяки його формі відбивні виходять повітряними.
Зробити відбивні можна і денцем скляної пляшки. Попередньо її наповнюють водою, щоб надати тяжкості.
Сучасна заміна кухонному молотку
Також використовують молоток з шипами для відбивних. Як їм працювати подивіться на відео. Легкий, зручний у використанні, безшумний і його просто мити.
Дізнатися детальніше і придбати цей сучасний кухонних прилад можна за посиланням.
Качалка для тіста
Для відбивних також зійде качалка для розкачування тіста – їй наносять досить сильні удари. Однак дотримуються міру, надмірні старання роблять м’ясо сухим.
Качалку для тіста замінить дерев’яні картофелемялкой.
Тильна сторона сковороди
Допоможе і звичайна сковорідка. Наносять удари тильною стороною. Не варто старатися, інакше м’ясо стане сухим.
Для дотримання вимог гігієни сковороду попередньо обертають харчовою плівкою або надягають поліетиленовий пакет.
Камінь
У спартанських умовах, щоб зробити відбивні, візьміть камінь вагою 300 – 400 гр. Перш ніж приступити до отбиванию, камінь загортають у кілька шарів поліетилену.
М’ясо нарізають шматочками товщиною понад 2 см, щоб не пересушити.
Як відбити м’ясо тихо (якщо не можна шуміти)
Щоб приготувати відбивні, не створюючи шуму, необхідно під обробну дошку підкласти чисте, згорнуте в 2-3 шари, рушник.
Тихо можна також відбити філе ножем, про цьому способі написано вище.
М’ясо загортають в харчову плівку, щоб виключити бризки.
Суха дерев’яна дошка буде вбирати м’ясний сік, що призведе до розмноженню бактерій. Щоб цього уникнути, перед приготуванням змочіть її холодною чистою водою.