наступного разу, коли ви заплануєте запалити гриль, додайте в меню кукурудзу в качанах. Якщо у вас є газовий гриль або вугільний, ви можете отримати чудові результати, приготувавши качани кукурудзи прямо на решітці. Крім того, ви можете варіювати приправи, які використовуєте, і кожен раз пробувати щось нове. Тримайте вогонь на рівні від середнього до середньо-сильного і не ставте кукурудзу прямо над активним полум’ям, так як лушпиння може загорітися.
Замочіть кукурудзяні качани
Як і багато овочі, при приготуванні на грилі — кукурудзу слід попередньо замочити в холодній воді. Дана процедура збільшує вологість лушпиння, пом’якшує її і знижує ймовірність загоряння. Дайте їй зануритися в холодну воду не менше ніж на 30 хвилин, а краще на годину, перш ніж ставити на гриль.
Видаліть кукурудзяні листя і лушпиння
Видалити листя з качанів свіжої кукурудзи, але не всі — зніміть три або чотири зовнішніх шари, зберігши кілька листя, щоб захистити кукурудзу під час приготування. (Збережіть окремі частини, щоб зв’язати кінчики качанів кукурудзи.) Потім обережно потягніть вниз листя, щоб оголити кукурудзу. Зніміть і викиньте як можна більше лушпиння, ви можете використовувати суху паперовий рушник або чисту кухонну тканина. Але не турбуйтеся, якщо трохи залишилося, тому що ви можете видалити залишки після того, як витягнете качани з гриля.
Змастіть кукурудзу маслом
Коли ви оголіть кукурудзу з лушпиння і листя, у вас є хороша можливість додати аромат. Оливкова олія і розмарин чудово підходить для смаженої кукурудзи, як і вершкове масло, присипаний невеликою кількістю солі, сушеним кропом і подрібненим часником. Якщо заздалегідь приготувати масло, цей процес буде швидким і легким. Рівномірно і ретельно змастіть кукурудзу приправою.
Оберніть кукурудзу залишилися листям
Коли кукурудза приправлена і готова до приготування, пора закрити листя. Як можна краще натягніть їх. Розірвіть зняті завчасно листя і розірвіть на смужки, потім обв’яжіть ними прикріплені шматочки навколо кінця кукурудзи, щоб листя утримувалися на місці, поки качани готуються. Пов’язуючи листя, розташуйте смугу навколо кінця качана кукурудзи, а не за його межами, щоб під вузлом було щось тверде.
Смажте кукурудзу на грилі
Коли кукурудза приправлена і пов’язана, пора готувати її на грилі. Швидше за все, ви будете готувати їх з чимось іншим, тому знайдіть невикористаний кут гриля подалі від полум’я або поставте кукурудзу на решітку для підігріву. Готуйте кукурудзу на непрямому вогні від середнього до середньо-сильного протягом 10-15 хвилин. Якщо у вас гриль з більш низькою температурою або ви використовуєте ґрати для розігріву кукурудзи, збільште час приготування до 20-30 хвилин. Поки листя не підгорять, кукурудзу складно пересмажити. Більш тривалий час приготування посилює чудовий аромат диму.
Подача приготовленої кукурудзи на грилі
Тримайте кукурудзу в листі до сервіровки. Ви можете залишити кукурудзу на більш прохолодною частини гриля, поки готуєте решту їжі. Потім акуратно видаліть листя і відразу ж подавайте кукурудзу з додатковим маслом і приправою, якщо хочете.