Кукурудза в качанах — це смачний, універсальний гарнір, і його легко як зварити, так і приготувати на грилі, в духовці або на плиті. Ви навіть можете приготувати кукурудзу в мікрохвильовій печі. Знайдіть нові чудові способи приготування качанів кукурудзи (або поради, як максимально використати свої улюблені страви) нижче. Ось кілька різних способу як зварити і приготувати кукурудзу в качанах.
Як зварити кукурудзу в качанах
найпростіший і розповсюджений спосіб приготування кукурудзи в качанах — це зварити її. Простий варений качан кукурудзи — це насолода літа.
Охолодіть кукурудзу, як тільки принесете її додому. Помістіть кукурудзу в глибоку ємність з крижаною водою.
Наповніть велику каструлю водою. Доведіть до кипіння. Додайте у воду сік лимона і цукор. НЕ додавайте сіль — це зробить ядра жорсткими.
Як варитися кукурудзу
Тим часом видалити лушпиння з кукурудзи. В залежності від діаметра вашої каструлі, ви можете розрізати кукурудзу навпіл. Але якщо ваша каструля досить велика, тоді залиште її цілою.
Як тільки вода закипить, додайте кукурудзу. Після додавання кукурудзи вода перестане кипіти. Накрийте каструлю щільно прилягає кришкою. Дайте воді закипіти другий раз і дайте покипіти 2 хвилини, не більше, не менше. Зніміть каструлю з вогню.
Скільки часу буде потрібно, щоб вода знову закипіла, залежить від розміру каструлі, кількості води в ній і кількості кукурудзи, яку ви збираєтеся зварити. Але в цілому на весь процес варіння кукурудзи у вас піде не більше п’яти хвилин. Не перестарайтеся з варінням, інакше кукурудза стане дуже м’якою.
Дайте кукурудзі постояти в гарячій воді без кришки 10 хвилин. Потім подавайте з маслом і сіллю. В гарячій воді кукурудза може стояти до 1 години.
Зварена кукурудза в качанах
Кукурудза на пару в качанах
Багато людей воліють кукурудзу, приготовану на пару.
- Додайте води в каструлю, щоб вона не піднімалася над кошиком пароварки.
- Помістіть кошик для варіння і очищені качани кукурудзи в каструлю.
- Накрийте каструлю кришкою і нагрійте на сильному вогні.
- Готуйте кукурудзу, поки ядра не стануть м’якими, приблизно 4-6 хвилин після того, як гаряча вода почне перетворюватися в пару.
Відразу подавайте з маслом, сіллю і перцем. Бризки соку лайма або трохи чилі дадуть пряні відтінки.
Смаження кукурудзи в качанах на грилі
Щоб підсмажити кукурудзу, спочатку очистіть її від лушпиння, змастіть оливковою олією, а потім підсмажте на середньому вогні грилі з використанням прямого нагріву, закривши кришкою на 15 хвилин.
Щоб кукурудза злегка обвуглилися і карамелизовались приблизно кожні пару хвилин трохи перевертайте її в одному направлениию.
Як смажити кукурудзу на грилі
Ще один спосіб підсмажити кукурудзу — це видалити лушпиння, приправити її, загорнути у фольгу і помістити пакети з фольги на гриль на 15 хвилин. Деякі люди люблять шелушить кукурудзу, потім приправляти її і завертати назад в лушпиння перед смаженням. Вам потрібно буде пов’язати качани кулінарної мотузкою, щоб лушпиння не розсипалася при смаженні.
Обжарка кукурудзи в качанах
Можливо, це самий простий спосіб. Просто помістіть цілі качани кукурудзи прямо на стійку духовці, розігрітій до 220 градусів. Смажте протягом 20 хвилин, потім вийміть її, видалите лушпиння, змастіть маслом, приправити і подавайте. Проста, смачна і зручна техніка для тих випадків, коли потрібно терміново, швидко і смачно приготувати кукурудзу.
Варіант обсмаженої кукурудзи
Приготування кукурудзи в качанах в мікрохвильовій печі
Тут немає нічого складного. Мікрохвильова піч — це абсолютно корисний інструмент, і приготування кукурудзи в качанах, виявляється, одна з речей, для яких вона ідеально підходить. Просто помістіть очищену кукурудзу в скляну або керамічну тару. Накрийте поліетиленовою плівкою і готувати на сильному вогні близько 3 хвилин для двох качанів кукурудзи; від 7 до 8 хвилин для чотирьох качанів. Після приготування нехай кукурудза ще полежить в мікрохвильовці, все ще накритою плівкою, ще п’ять хвилин. Потім змастіть маслом, приправити і подавайте до столу.
Кукурудза, приготована в мікрохвильовій печі
Додайте кукурудзу у випічку — кукурудзяні оладки
Зерна кукурудзи надають хрусткий і солодкий смак тесту всіх видів, не кажучи про невеликому горіховий смак. Зріжте для початку зерна з качанів, а потім ви можете додати їх у кукурудзяні оладки або кукурудзяна суфле. Подрібніть зерна в блендері або кухонному комбайні, щоб додати їх у суміш для кукурудзяного пирога або кукурудзяних оладок.