Яблучні печива наполненые подрібненими горіхами і родзинками, а також ванільною глазур’ю. Це печиво — відмінний спосіб відсвяткувати яблучний сезон!
Яблучне печиво
Інгредієнти
- 2 склянки універсальної борошна
- 1 чайна ложка харчової соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка кориці
- 1/2 чайної ложки гвоздики
- 1/2 чайної ложки мускатного горіха
- 1/2 склянки кондитерського жиру
- 1 1/4 склянки коричневого цукру
- 1 велике яйце
- 1 склянка нарізаних волоських горіхів
- 1 склянку неочищених, дрібно нарізаних яблук
- 1 стакан нарізаної родзинок
- 1/4 склянки молока або соку
- Для ванільною глазурі:
- 1 1/2 стакан кондитерського цукру
- 1 столова ложка розм’якшеного масла
- 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
- 1 щіпка солі
- від 2 до 3 столових ложок молока
Кроки приготування яблучного печива
- Зберіть інгредієнти. Розігрійте духовку до 190 °C.
- Просійте борошно з содою, сіллю, корицею, гвоздикою і мускатним горіхом.
- У великій мисці змішайте кондитерський жир, вершки і коричневий цукор. Збийте яйце до отримання однорідної маси. Додайте половину суміші борошна та спецій, потім волоські горіхи, яблуко і родзинки. Змішайте молоко, потім решту суміш борошна.
- Покладіть округлі шматочки тіста столовою ложкою, приблизно в 5 сантиметрах один від одного, на змащені маслом деко.
- Випікайте протягом 12-15 хвилин або до тих пір, поки вони не захолонуть і не підрум’яняться з низу.
- Поки печиво ще гаряче, намажте його тонким шаром ванільною глазурі.
Ванільна глазур для яблучного печива
- Зберіть інгредієнти.
- У невеликій мисці електричним міксером змішайте цукор з розм’якшеним маслом, ваніліном, невеликою кількістю солі і 2-3 столовими ложками молока, щоб отримати тонку консистенцію розтікання.