Великодній хліб

Рецепт великоднього хліба дозволить вам спекти круглі батони, прикрашені символами з тіста. Тісто, використане в цьому рецепті, також може бути

Рецепт великоднього хліба дозволить вам спекти круглі батони, прикрашені символами з тіста. Тісто, використане в цьому рецепті, також може бути використане для приготування маленьких великодніх булочок.

Рецепт великоднього хліба

Інгредієнти

  • 2 склянки молока
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 чайні ложки солі
  • 350 грам масла
  • 3 (7 грам) пакування активних сухих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чашка теплої води (не вище 40 °C)
  • 3 великих яйця
  • 8 склянок універсальної борошна
  • 1 склянку молока

Кроки приготування

Зберіть інгредієнти.

Змастіть три круглі форми для випічки хліба і відкладіть в сторону.

В маленькій каструлі розігрійте 2 склянки молока, 1/2 чашки цукру, сіль і масло на повільному вогні, поки масло не розтане і цукор не розчиниться. Охолодити до теплого стану (не вище 40 С) і відкладіть в сторону.

Розчиніть дріжджі і 1 столову ложку цукру в теплій воді, вміщеній в миску для змішування або підставку для міксера, яка була підігріта.

Додайте яйця, зарезервовану молочну суміш і 4 1/2 склянки борошна. За допомогою насадки для тіста перемішайте на швидкості 2 протягом 1 хвилини.

Продовжуйте перемішувати на швидкості 2, додавайте борошно по 1/2 склянки за раз і перемішуйте близько 2 хвилин або поки тісто не зачепиться і не очистить стінки чаші.

Продовжуйте перемішувати ще 2 хвилини або поки тісто не стане гладким і еластичним. Буде липким на дотик.

Помістіть тісто в змащену маслом миску. Накрити кришкою і дати піднятися в теплому місці приблизно 1-2 години або поки воно не збільшиться вдвічі.

Вийміть тісто і розділіть його на три частини, залишивши маленький шматочок тіста для кожного прикраси.

Сформуйте кожен шматок тіста в круглу буханець у підготовлених форми для випікання. Використовуючи зарезервоване тісто, прикрасьте хрестиком у центрі або кісками по краю, або сформуйте символи у вигляді букв ХВ

Накрийте кришкою і дайте піднятися в теплому місці на 1-2 години

Розігрійте духовку до 180 °C

Акуратно змастіть верх тіста молоком або збитим яєчним жовтком.

Випікати 40 хвилин або до золотисто-коричневого кольору

Дістаньте великодній хліб з форми для випікання і остудіть його.

Великодні булочки

Альтернативний спосіб використання цього тесту полягає в тому, щоб перетворити його в маленькі пасхальні булочки. Дотримуйтесь рецептом вище до першого підйому.

  • Після того, як тісто піднялося в перший раз, порционируйте по 1/8 склянки тесту на кожну майбутню булочку. Нехай відпочине, укрийте на кілька хвилин.
  • Скатайте кожну порцію. Можете надати їм форму.
  • Накрийте кришкою і дайте піднятися протягом 20 хвилин. Змастіть молоком або яєчним жовтком і випікайте при температурі 180 °C протягом 15 хвилин або до золотистого кольору.