Сьогодні ми перенесемося в сонячний і загадковий Тайланд, де нас очікує рецепт суп Том Кха з додаванням курки і кокосового молока. Відоме на весь світ страва подарує вам гарний настрій! Ви без праці зможете приготувати його самі!
На кухню Тайладна великий вплив справила культура сусідніх країн, наприклад, Індії і Китаю. Але з часом кулінарні традиції цієї країни стали унікальними і сьогодні улюблені і відомі на весь світ! Тому спробуйте також і такий супчик!
Інгредієнти
- Бульйон курячий 250 мл
- Печериці свіжі 150 г
- Куряча грудка 400 г
- Цибуля зелена за смаком
- Лемонграс 5 шт.
- Лайм 2 шт.
- Молоко кокосове 2 банку
- Перець чилі 3 шт.
- Галангал (корінь) 1 шт.
- Лист лайма 8 шт.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 45 ккал
- Білки: 1.8 м
- Жири: 0.9 г
- Вуглеводи: 7.5 г
Кроки
30 хв.
-
Стебла лемонграсу нарізаємо на кілька невеликих смужок.
-
Гриби нарізаємо на середні кубики.
-
Корінь галангала нарізаємо невеликим смужками, як і зелений лук.
-
Лайм розрізаємо на половинки і видавлюємо сік.
-
Курячу грудку також нарізаємо невеликими смужками.
-
Далі в каструлю наливаємо курячий бульйон і кокосове молоко.
-
Далі додаємо лемонграс, корінь галангала, листя лайма, а також нарізаний перець чилі. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
-
Тепер додаємо гриби і тушкуємо ще 5 хвилин.
-
Після цього кладемо в каструлю курячу грудку і тушкуємо до готовності. В кінці додаємо цукор.
-
Готову страву подаємо з зеленим цибулею.
Порада: для такого супу відмінно підходить також локшина. Ви можете відварити окремо або додати разом з куркою. Також дуже популярним є суп з креветками та іншими морепродуктами.
Приємного апетиту і гарного настрою! Бережіть себе!
Підписуйтесь на наші соціальні мережі! Діліться з нами результатами!