Сирний суп по-французьки з куркою

Готуємо перше блюдо французької кухні за класичним рецептом. Покрокове опис всіх етапів приготування з фото. Тільки кращі домашні супи. Швидко і зі смаком!

Сирний суп по-французьки з куркою — знамените перше блюдо з давніми традиціями. Франція знає толк в правильному поєднанні інгредієнтів для отримання максимального задоволення. Варто спробувати лише раз, щоб все зрозуміти!

Багатьом полюбилися наші рецепти супів з сиром, наприклад, цей, тому ми вирішили підготувати ще один супчик. Але в цей раз, увібравши все найкраще, ми здивували навіть самих себе! Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти

  • Куряча грудка 850 г
  • Масло вершкове 4 ст. л.
  • Часник 3 зубчик
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Селера 4 стебло
  • Сир 100 г
  • Вершки 150 мл
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 119 ккал
  • Білки: 4.3 г
  • Жири: 7.4 г
  • Вуглеводи: 8.4 г

Кроки

40 хв.

  • Почнемо з підготовки бульйону. У каструлю викладаємо промиту курячу грудку (ви можете готувати з будь-якої частини курки), додаємо чверті цибулі, зубчики часнику і лавровий лист, солимо за смаком.

  • Потім вливаємо в каструлю кип’ячену воду, накриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і варимо 20 хвилин.

  • В цей час розігріваємо в каструлі вершкове масло і готуємо овочі. Моркву нарізаємо кружальцями.

  • Стебло селери нарізаємо невеликими кубиками.

  • Болгарський перець очищаємо від насіння і також нарізаємо невеликими кубиками.

  • Підготовлені овочі кладемо в каструлю з маслом і обсмажуємо протягом 10 хвилин до м’якості.

  • Коли бульйон буде готовий, дістаємо з нього курку і лавровий лист, а у каструлю кладемо обсмажені овочі і перець.

  • Картоплю нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю, ретельно перемішуємо і варимо 10 хвилин.

  • Після цього подрібнюємо вміст за допомогою блендера, додаємо тертий сир і вершки.

  • Доводимо суп до кипіння і вимикаємо вогонь. Готову страву можна прикрасити зеленню. Курку нарізати шматочками і подавати разом з супом.

Порада: ви можете дрібно нарізати курку і подрібнити її разом з іншими інгредієнтами, а цьому випадку використовуйте більше води або курячого бульйону, інакше консистенція буде занадто густий!

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте смачно!

Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!

Висловлюйте ідеї для перших страв у коментарях!