Сирний суп по-французьки з куркою — знамените перше блюдо з давніми традиціями. Франція знає толк в правильному поєднанні інгредієнтів для отримання максимального задоволення. Варто спробувати лише раз, щоб все зрозуміти!
Багатьом полюбилися наші рецепти супів з сиром, наприклад, цей, тому ми вирішили підготувати ще один супчик. Але в цей раз, увібравши все найкраще, ми здивували навіть самих себе! Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти
- Куряча грудка 850 г
- Масло вершкове 4 ст. л.
- Часник 3 зубчик
- Картопля 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Селера 4 стебло
- Сир 100 г
- Вершки 150 мл
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 119 ккал
- Білки: 4.3 г
- Жири: 7.4 г
- Вуглеводи: 8.4 г
Кроки
40 хв.
-
Почнемо з підготовки бульйону. У каструлю викладаємо промиту курячу грудку (ви можете готувати з будь-якої частини курки), додаємо чверті цибулі, зубчики часнику і лавровий лист, солимо за смаком.
-
Потім вливаємо в каструлю кип’ячену воду, накриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і варимо 20 хвилин.
-
В цей час розігріваємо в каструлі вершкове масло і готуємо овочі. Моркву нарізаємо кружальцями.
-
Стебло селери нарізаємо невеликими кубиками.
-
Болгарський перець очищаємо від насіння і також нарізаємо невеликими кубиками.
-
Підготовлені овочі кладемо в каструлю з маслом і обсмажуємо протягом 10 хвилин до м’якості.
-
Коли бульйон буде готовий, дістаємо з нього курку і лавровий лист, а у каструлю кладемо обсмажені овочі і перець.
-
Картоплю нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю, ретельно перемішуємо і варимо 10 хвилин.
-
Після цього подрібнюємо вміст за допомогою блендера, додаємо тертий сир і вершки.
-
Доводимо суп до кипіння і вимикаємо вогонь. Готову страву можна прикрасити зеленню. Курку нарізати шматочками і подавати разом з супом.
Порада: ви можете дрібно нарізати курку і подрібнити її разом з іншими інгредієнтами, а цьому випадку використовуйте більше води або курячого бульйону, інакше консистенція буде занадто густий!
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте смачно!
Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!
Висловлюйте ідеї для перших страв у коментарях!