Сирний суп на курячому бульйоні

Сирний суп з овочами на курячому бульйоні сподобається всім за простоту в приготуванні і ніжний смак! Інгредієнти для курячого супу з сиром самі звичайні і недорогі, тому дане блюдо ще й заощадить ваш бюджет.

Сирний суп на курячому бульйоні — блюдо, яке сподобається і дітям, і дорослим! Такий недорогий інгредієнт, як плавлений сирок, змусить вас по-новому поглянути на звичну їжу і ви, безсумнівно, отримаєте велике задоволення! Сирний суп можна готувати не тільки на курячому, але і на м’ясному бульйоні, як в цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Курка 1 шт.
  • Масло рослинне 2-3 ст. л.
  • Картоплю 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Сир плавлений 4 шт.
  • Лавровий лист 1-2 шт.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 89 ккал
  • Білки: 2.6 г
  • Жири: 5.9 г
  • Вуглеводи: 6.4 г

Кроки

60 хв.

  • Курячу тушку ділимо на 4 частини. Воду в каструлі доводимо до кипіння і закладаємо курку. Зменшуємо вогонь і при необхідності знімаємо піну. При закладки м’яса в киплячу воду, піни утворюється значно менше.

  • Слідом цілу цибулину і морквину відправляємо в каструлю. Також додаємо лавровий лист, перець чорний горошком і сіль. Варимо бульйон 30-40 хвилин при слабкому кипінні з прикритою кришкою.

  • Тим часом наріжемо овочі. Цибулю ріжемо дрібними кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.

  • Картоплю поріжемо невеликими брусочками і замочимо в холодній воді, щоб позбавиться від зайвого крохмалю.

  • Бульйон зварився. Виймаємо з нього курку та овочі. Проціджувати не обов’язково, т. к. бульйон досить чистий і світлий.

  • М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на волокна. Повертаємо в бульйон. Відразу ж закладаємо картоплю.

  • Цибулю з морквою обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії.

  • Готову зажарку перекладаємо в каструлю. Варимо суп до готовності картоплі, 10-15 хвилин.

  • Тим часом нарізаємо сирки маленькими кубиками, щоб вони краще і швидше розчинилися.

  • Відправляємо плавлений сир в суп і ретельно розмішуємо, щоб сирки не прилипли до каструлі.

  • Даємо супчику настоятися і накладаємо в глибокі тарілки, прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!

Щоб курячий бульйон придбав гарний жовтий колір, рекомендую додавати цибулину прямо в лушпинні, а також додавати третина чайної ложки куркуми.

Залиште свій відгук, якщо приготували супчик за нашим рецептом!

Приєднуйтесь до наших смачним груп в соціальних мережах та дізнавайтесь кожен день багато нових простих рецептів!