Суп з креветок і мідій чудова заміна м’яса в перших стравах. В морепродуктах міститься велика кількість легкозасвоюваного білка. Хочете приготувати такий суп з ресторанним якістю? Тоді скористайтеся нашими порадами!
Супи з морепродуктів користуються величезною популярністю в усьому світі. Тут ми розповімо рецепт, мабуть, самого простого і смачного супу! Не пропустіть!
Інгредієнти
- Вода 400 мл
- Масло вершкове 50 г
- Борошно пшеничне 100 г
- Зелень за смаком
- Кукурудза консервована 1 банка
- Креветки свіжі 200 г
- Мідії консервовані-200 г
- Вершки 400 мл
- Мускатний горіх за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 149 ккал
- Білки: 5.4 г
- Жири: 10 г
- Вуглеводи: 8.8 г
Кроки
40 хв.
-
Для початку необхідно перемолоти кукурудзу в блендері до стану пюре.
-
Ставить пюре на вогонь і вливаємо воду. Доводимо до кипіння.
-
В іншу каструлю зливаємо вершки, але не доводимо до кипіння, а підігріваємо. До таких страв дуже добре підходить мускатний горіх. Його необхідно натерти на тертці, тільки не переборщіть з кількістю.
-
Тепер треба приготувати соус бешамель. Для цього на сковороді розігріваємо масло і додаємо в нього борошно, смажимо до стану грудочок. Потім вливаємо в сковороду вершки і додаємо мускатний горіх. Тушкуємо все до густого стану.
-
Додаємо соус в кукурудзу, перемішуємо і варимо 10 хвилин. Після закінчення варіння необхідно процідити суп через сито, щоб уникнути шматочків кукурудзу в страві.
-
Потім повертаємо основу для супу в каструлю і варимо ще 10 хвилин, щоб домогтися більш густої консистенції. Після цього додаємо креветки і мідії і варимо ще 5 хвилин. Солимо, перчимо. Ваш смачний і ароматний суп готовий. Не забудьте зверху посипати страву зеленню!
Порада: при виборі креветок зверніть увагу на панцир і хвіст. Перший повинен володіти гладким і рівним забарвленням, а другий бути підігнутим. Крім того, купуйте креветки без грудочок снігу в пакеті — ознаку розморожування і повторного заморожування!
Приємного апетиту і гарного вам настрою!
Будьте завжди з нами і ви дізнаєтеся секрети приготування чудових супів!