Суп з білими грибами і куркою дуже смачне і ароматне блюдо. Готувати його одне задоволення. Особливо коли гриби зібрані власноруч. Цей супчик ми будемо готувати з свіжоморожених грибів, але можна брати і сухі.
Рецепт приготування першої страви з сухих білих грибів дивіться тут. А зараз пропоную вам дізнатися, як смачно і швидко приготувати грибний суп. Читайте рецепт і діліться думкою.
Інгредієнти
- Білі гриби 900 г
- Курка 1 кг
- Масло соняшникова 6 ст. л.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 109 ккал
- Білки: 2.5 г
- Жири: 7.6 г
- Вуглеводи: 7.2 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Для грибного супу я спочатку відварила курячий бульйон. Робиться це дуже просто. Курку кладемо в каструлю, наливаємо холодну воду і ставимо на плиту. Перед закипанням на поверхні води буде утворюватися піна, яку треба знімати. Якщо вчасно не зняти піну, бульйон стане каламутним. Як тільки вода закипить, зменшіть газ так, щоб кипіння було бурхливим. За бажанням можна додати різні спеції, лавровий лист, цілу цибулину, сіль, перець. Варити потрібно 40-60 хвилин. Після того як бульйон приготується, м’ясо потрібно порізати на дрібні шматочки і відправити назад. І всі добавки (лаврове листя, цибулька і т. д.) виловити і викинути.
-
Картоплю нарізаємо середніми шматочками. Каструлю з бульйоном ставимо на плиту, щоб він поступово нагрівався.
-
Гриби промиваємо від льоду і висипаємо на суху сковороду, щоб позбавити їх від зайвої вологи. Разом з білими у мене були заморожені та інші грибочки, тому їх я теж відправлю в суп. Коли вода на сковорідці випарується, можна додати трохи олії і злегка підсмажити гриби.
-
Коли бульйон закипів, закладаємо картоплю.
-
Слідом кладемо обсмажені гриби. Вони будуть варитися з картоплею хвилин 20.
-
За цей час приготуємо пасеровку. Моркву натерти на тертці, цибулю дрібно порізати. Розжарити масло в сковороді і обсмажити до золотистого кольору наші овочі.
-
Додаємо зажарку.
-
Суп з грибами і куркою готовий. Все до столу! Якщо об’єм приготованого супчика для вас великий, то просто розділіть пропорції на 2 або 3, як вам буде зручно.
Порада: якщо ви любитель легких супів, то спробуйте приготувати страву виключно на грибному бульйоні, без м’яса. Ви здивуєтеся прекрасного аромату і поживними властивостями. Гриби містять багато білка, тому є настільки ж поживними, як і м’ясні страви.
А ще, спробуйте приготувати смачний грибний суп-пюре, докладний рецепт тут. Впевнена, ви будете в захваті.
Насолоджуйтеся готуванням і їжте смачно!
Якщо сподобався рецепт, став 5 зірок.