«Солянка» — класика жанру в розмаїтті перших страв, але далеко не за кожним рецептом виходить приготувати смачно. Сьогодні я з вами поділюся рецептом, якому не зраджую вже багато років. Всі мої друзі запитують його, їм подобається. Спробуйте і ви, а потім залиште мені відгук!
Інгредієнти
- Ковбаски мисливські 2 шт.
- Ковбаса копчена 30-40 г
- Сосиски 2 шт.
- Бульйон м’ясний 1.5 л
- М’ясо 400 г
- Шинка 40-50 г
- Масло рослинне 3-4 ст. л.
- Зелень за смаком
- Маслини 200 г
- Картопля-4-5 шт.
- Капуста білоголова 100 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Огірок солоний 2 шт.
- Лимон за смаком
- Сметана за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 188 ккал
- Білки: 6.6 г
- Жири: 13.6 г
- Вуглеводи: 8.7 г
Кроки
35 хв.
-
Цибулю нарізати дуже дрібно або подрібнити в блендері.
-
Моркву натерти на тертці. Капусту нашаткувати, як можна дрібніше.
-
Солоні огірки наріжте невеликими кубиками. Беріть огірки в розсолі, а не маринаді, оцет нам зовсім не потрібний в супі.
-
Робимо засмажку з цибулі і моркви. Обсмажуємо на несильному вогні до золотистого відтінку.
-
Потім до засмажки додаємо огірки і томатну пасту. Туші все разом ще 2-3 хвилини, помішуючи.
-
І заливаємо м’ясним бульйоном. Можна використовувати, як яловичий бульйон, так і свинячий або курячий.
-
Різні м’ясні делікатеси нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до появи апетитною скоринки. Врахуйте, що копчена ковбаса на сковорідці сохне і може стати твердою.
-
Додаємо в суп, м’ясне асорті, капусту і картоплю. Варити потрібно 15 хвилин.
-
Потім додаємо готове м’ясо, що залишилося від бульйону, порізане шматочками.
-
наприкінці варіння вливаємо в супчик розсіл, що залишився від маслин або огірків. А також сіль і улюблені спеції.
-
І додаємо маслини, порізані кружальцями.
-
Подаємо солянку з часточкою лимона і ложечкою сметани. Приємного апетиту!
Родзинкою солянки стають завершальні добавки, такі як каперси, маслини, зелений лук, лимон і т. д. Після того, як ви поклали маслини в суп досить довести його до кипіння й відразу ж зняти з плити, щоб маслини не втратили свій смак.
Якщо вам сподобалося готувати м’ясну збірну солянку, тоді, можливо, ви оціните і рибну! Докладний рецепт кал’ї можна подивитися тут.
Готуйте задоволення і радійте життю! Дякую всім, хто заглянув.