Суп-пюре з овочами, грибами і куркою дивовижно смачний! Особливо, якщо ви приготуєте його за нашим рецептом. Покрокове опис допоможе вам розібратися в тонкощах готування і ви з легкістю воспроизведете цей кулінарний шедевр на своїй кухні!
Інгредієнти
- Бульйон курячий-1 л
- Печериці свіжі 15 шт.
- Курячі стегна 3 шт.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- Цибуля ріпчаста ½ шт
- Морква 1 шт
- Селера 2-3 стебло
- Вершки ½ склянку
- Чебрець сушений 1 ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 136 ккал
- Білки: 4 г
- Жири: 7.1 г
- Вуглеводи: 12.8 г
Кроки
60 хв.
-
насамперед необхідно приготувати курячий бульйон.
-
Потім підготуємо овочі. Морква ріжемо кружальцями. Цибулю нарізаємо дрібно.
-
Селеру нарізаємо невеликими шматочками.
-
Печериці ріжемо пластинками.
-
Часник дрібно рубаємо ножем.
-
Обсмажуємо курячі стегна з двох сторін на рослинній олії.
-
В каструлю з товстим дном або казан наливаємо трохи олії. Додаємо в неї цибулю, моркву, селеру, часник, печериці і обсмажуємо овочі на середньому вогні до легкого рум’янцю.
-
Потім додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
-
Заливаємо вміст каструлі курячим бульйоном. Відправляємо в суп лавровий лист, сіль і приправи за смаком. Варимо 15-20 хвилин.
-
Куряче м’ясо виловлюємо з супу і звільняємо його від шкіри і кісток. Додаємо вершки і перемішуємо. Знімаємо суп з вогню і разом з шматочками курки всю масу подрібнюємо в блендері. Потім доводимо суп до кипіння.
-
При подачі блюдо можна прикрасити крапельками оливкової олії і скибочками смажених грибів.
Порада: готувати крем-супи запас не випливає, яка зберігалася в холодильнику вони втрачають свій приголомшливий смак.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Якщо вам сподобався рецепт, став 5 зірок!
А в нашому инстаграме багато різних цікавих рецептів, приєднуйся!