Ми навіть не могли уявити, що з кукурудзи може вийти такий вишуканий суп, смак котороне не поступається супів з морепродуктів. Швидше зберігайте цей рецепт в закладки, щоб потім не шукати! А повторити ви його точно захочете, навіть не сумнівайтеся в цьому.
Інгредієнти
- Бекон 5 шматочок
- Масло вершкове 50-80 г
- Масло рослинне 20 мл
- Зелень за смаком
- Кукурудза консервована 1 банка
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Хліб білий 3-4 скибочки
- Молоко 250-300 мл
- Вершки 1 склянку
- Перець чилі за смаком
- Паприка за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 321 ккал
- Білки: 6 г
- Жири: 26.6 г
- Вуглеводи: 12.8 г
Кроки
25 хв.
-
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо довільно, не крупно.
-
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до красивого кольору. Закладає цибулю потрібно в розпечене масло, щоб він не втратив своєї соковитості.
-
Наш кукурудзяний супчик ми будемо готувати на основі соусу «Бешамель». Для нього розтоплюємо в каструлі вершкове масло й обсмажуємо на ньому 2 ст. л. борошна. Перемішуємо до тих пір, поки маса не набуде однорідної консистенції.
-
Потім вливаємо молоко. Варимо соус на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння.
-
Поки вариться соус, підготуємо сухарики. У білого хліба зрізаємо скоринки, а м’якоть нарізаємо кубиками.
-
Низ форми для випікання устеляємо беконом. Зверху викладаємо кубики хліба. Додаємо до них рубаний часник і посипаємо паприкою. Відправляємо форму в духовку на 7-10 хвилин при 200 градусах.
-
У білий соус викладаємо консервовану кукурудзу. Попередньо в неї треба злити всю рідину. Доводимо до кипіння і прямо у каструлі збиваємо заглибним блендером.
-
Щоб довести консистенцію супу до стану крему, протираємо через сито.
-
Всі соуси і крем-супи після збивання необхідно нагріти і довести до кипіння, що ми і зробимо.
-
Для більш ніжного смаку додаємо в суп склянку вершків. Солимо і перчимо за смаком.
-
Для подачі нарізаємо кілька колечок перцю Чилі і подрібнюємо зелень.
-
Прикрашаємо суп сухариками, беконом, петрушкою і перцем. Вийшов дуже смачний суп! Обов’язково спробуйте приготувати у себе вдома!
Рекомендуємо приготувати такий суп-пюре з консервованої кукурудзи. Ще більше рецептів крем-супів дивіться у розділі «Супи-пюре, крем-супи на сайті».
Готуйте смачні страви частіше і радуйте себе і своїх близьких!
Який би ви рецепт хотіли дізнатися в наступний раз? Пишіть нам на пошту або в коментарях!
Відмінного дня і всього доброго!