це супу вибирайте кращу частину яловичини — вирізку або по іншому — м’якоть. Від якості м’яса залежить смак. Набагато простіше і швидше приготувати з м’якого м’яса ніжний гуляш, що тане в роті. Складного в рецепті немає нічого, тільки уважно дотримуйтесь по пунктах. І заздалегідь потрібно буде зварити м’ясний або овочевий бульйон.
Інгредієнти
- Бульйон м’ясний 1.5 л
- Яловичина 400 г
- Масло вершкове 30 г
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Часник 3 зубчик
- Картопля 3 шт.
- Хліб круглий 1 шт
- Кмин 1 ч. л.
- Паприка 2 ч. л.
- Майоран 1 ч. л.
- Перець червоний мелений за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 222 ккал
- Білки: 7.5 г
- Жири: 10.9 г
- Вуглеводи: 22.8 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Цибулю порізати півкільцями і відправити тушкуватися у каструлю з товстим дном на вершковому маслі. У деяких рецептах радять використовувати сало чи смалець, це залежить від вашого смаку. Нагрівання плити має бути несильним, щоб продукти не горіли. Коли цибуля стане помітно м’якше, розітріть в ступці кмин і додайте до цибулі.
-
Яловиче м’ясо порізати на кубики середньої величини і відправити в каструлю. Потрібно, щоб шматочки обжарились, тому готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина. Це займе 15-20 хвилин.
-
Коли м’ясо підрум’янилося, можна додавати борошно. Після чого необхідно ретельно перемішати.
-
Потім додаємо мелену паприку і знову все гарненько перемішуємо.
-
Після нарізаємо кружальцями, часник і відправляємо до загальної масее разом з листком лаврухи.
-
Заливаємо в каструлю, заздалегідь підготовлений, бульйон і доводимо його до стану кипіння. Потім можна додати картоплю. Прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо варитися на 40 хвилин.
-
За 5 хвилин до кінця варіння додаємо сіль і сушений майоран, попередньо зім’явши його пальцями, щоб з’явився аромат.
-
У хлібній булки відрізаємо кришку і выковыриваем весь м’якуш. Відправляємо в духовку при 150 градусах для просушування, хвилин на 15. І можна закладати в імпровізовану «тарілку» суп-гуляш. Насолоджуйтесь!
Якщо соус вийшов дуже рідким, легше всього загущатися його з допомогою крохмалю. Для цього спочатку розведіть його в бульйоні в окремій ємності до однорідної консистенції, а потім додайте в суп і перемішайте.
У схожій подачі дуже смачними виходять сирні супи. Такий рецепт ви можете подивитися на цій сторінці!
Готуйте задоволення і в гарному настрої!
Побачимося з вами в інших рецептах на сайті!