Скільки випікати пісочне тісто і при якій температурі дивіться в таблиці.
Вигляд виробу | Температура, C | Час випікання, хвилин |
Пиріг | 180 | 20-30 |
Тістечка | 220-250 | 10-20 |
Пиріжки | 180 | 20-40 |
Печиво | 200-250 | 10-15 |
Сочні | 180 | 20-25 |
Випічка з пісочного тіста дуже швидко готується, тому краще «недотримати», ніж перетримати її в духовці. Виріб готовий, коли набуває золотистий колір.
Рецепт пісочного тіста
✍ Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- масло вершкове (маргарин) – 300 р.;
- цукор – 1 склянка;
- яйце (куряче) – 2 шт.;
- сода – на кінчику ножа;
- сік лимонний – 1 ч. ложка;
- ваніль – за смаком.
Приготування:
- Просіваємо борошно в глибоку посуд.
- Додаємо цукор, гашене лимонним соком соду, ваніль.
- Нарізаємо вершкове масло або маргарин невеликими кубиками і додаємо до борошна.
- Розбиваємо в загальну масу курячі яйця.
- Замішуємо тісто руками до однорідного стану.
- Скачуємо тісто в кулю, накриваємо серветкою або рушником і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
- Розігріваємо духовку до температури 220-240 ºC.
- тісто розминаємо руками і розгортаємо в шар товщиною 4-8 мм
- Викладаємо тісто на сухе деко і випікаємо 8-10 хвилин до золотистого відтінку.
Щоб тісто вийшло більш м’яким, ніж у наведеному класичному рецепті, додайте +1 куряче яйце і +100 грам масла. При випіканні таке тісто намазують на деко.
Відео — рецепт пісочного тіста по ГОСТу
Рецепт смачного печива з пісочного тіста
✍ Інгредієнти:
- борошно – 200 р.;
- масло (вершкове) – 125 р.;
- апельсин – 1 шт.;
- цукрова пудра – 50 г;
- корінь імбиру – 1 шт.;
- сіль – 1/2 ч. ложки.
Вам також може бути цікаво, скільки часу зберігаються імбирні печива. Перейти до статті.
Приготування:
- Включаємо духовку розігріватися до температури 200 ºC.
- імбир Чистимо і натираємо на дрібній тертці.
- Також натираємо цедру неочищеного апельсина.
- У глибокому посуді змішати розм’якшене масло з цукровою пудрою, тертим імбиром і цедрою апельсина.
- Невеликими порціями додаємо просіяне борошно, а також сіль до отриманої суміші.
- На основі цього складу доводимо до кінця приготування пісочного тіста.
- Потім готове тісто ділимо на невеликі частини і розгортаємо їх у коржі.
- Застеляємо деко папером для випічки викладаємо отримані заготовки.
- Випікаємо печиво протягом 10-12 хвилин.
Важливо правильно печиво остудити, і кращий спосіб зробити це – викласти печиво на спеціальну решітку. Але також можна використовувати папір для випічки, попередньо посипавши її цукром.
Інші тонкощі випікання з пісочного тіста
? Щоб випічка з пісочного тіста виправдала ваші сподівання слід дотримуватися правил:
- не варто відхилятися від пропорцій, зазначених у рецепті, оскільки зміна кількості будь-якого з інгредієнтів може повністю змінити кінцевий результат;
- масло повинно розм’якнути саме при кімнатній температурі, оскільки розтоплювання в мікрохвильовій печі або на плиті робить печиво занадто маслянистим;
- хороший спосіб прискорити процес танення масла – дрібно нарізати його;
- через половину відведеного на випікання часу бажано повернути лист на 180 º, щоб печиво пропеклося рівномірно;
- перед тим як помістити тісто в духовку, важливо не забути зробити кілька проколів виделкою – так тісто не буде пузиритися під час приготування.
Пісочне тісто випадково винайшли в XII столітті на території Великобританії. Щоб не викидати залишки тіста після випічки хліба, до них додавали масло і цукор, а потім сушили в духовці до розсипчастого стану.