Пропоную рецепт рибного супу з зубатки. Це ніжна і жирна рибка, тому з неї виходить смачний і наваристий суп або вуха. Мій спосіб простий і швидкий, для тих, хто не любить довго возитися на кухні.
насправді цей суп можна готувати не тільки з зубаткой, але і з іншою рибою. Експериментуйте з інгредієнтами та діліться своїми знахідками. А зараз пропоную перейти до моїм рецептом.
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Зубатка 500 г
- Лавровий лист 4 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 79 ккал
- Білки: 4.1 г
- Жири: 1.6 г
- Вуглеводи: 11.8 г
Кроки
40 хв.
-
Філе зубатки кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Періодично знімаємо піну, яка буде з’являтися на поверхні води в каструлі.
-
Овочі чистимо, ретельно промиваємо під проточною водою. Картоплю ріжемо кубиками, моркву тремо на тертці, а цибулю дрібно ріжемо. Моркву і цибулю можна обсмажити окремо на соняшниковій або топленому маслі, але я цього не робила.
-
Коли риба звариться, витягуємо її з бульйону. А в каструлю засипаємо наші нарізані овочі. Рибу відокремлюємо від кісток ріжемо на кубики. Потім відправляємо назад в каструлю. Варимо до готовності картоплі, приблизно 15 хвилин.
-
За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист, сіль і перець. Після вимкнення плити, додаємо рубану зелень. Ароматний і корисний супчик готовий.
Всім приємного апетиту!
А які ви знаєте рецепти рибних супів або юшки? Діліться у коментарях.
Готуйте з душею і радуйте своїх близьких.